Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Kropswolde

Door middel van een alarmsysteem in Kropswolde verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je meer gemoedsrust. Daarbij waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. In onze keuzehulp lees je goede info over de diverse systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens tonen wij op deze site toonaangevende beveiligingsbedrijven in Kropswolde en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-kropswolde

Alarminstallatie Kropswolde aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektrisch systeem dat een signaal geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij beweging zal het alarm afgaan en krijg je een melding op je smartphone. Steeds vaker is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De operator onderzoekt de melding en neemt telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij brand, inbraak of een overval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Kropswolde? In het volgende stukje vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier weet je welke deuren en ramen voorzien moeten worden van detectors. Betreffende inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: glasbreuksensoren, rookmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, waterdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij bekabelde installaties is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride oplossing een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  We onderscheiden allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, SMS, geluidsalarm, E-mail. Een interessante keuze is extra service van de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Mogelijk heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag gratis offertes op

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Kropswolde en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De vakman demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Kropswolde?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven in direct regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Midden-Groningen houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meldkamer koppeling, afstandsbediening, buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders. In aanvulling daarop moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming lichten we dat verder toe.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Negatieve aspecten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarieven inclusief montage: €650,00 oplopend tot €1900,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Onkosten inclusief installatie: €1075,00 oplopend tot €2000,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bedrade detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1550,00 tot en met €1950,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Kropswolde.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, druppel, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Kropswolde (december 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, op het moment je kiest voor een lokaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het overzicht hieronder check je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Kropswolde. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Vaiani en Flame. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Foxhol, Westerbroek, Kiel-Windeweer en Hoogezand.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Kropswolde te limiteren. Check ook extra informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Kropswolde vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een innovatieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, Bosch, Foscam, EZVIZ, TP-Link of Hombli, Arlo, Eufy, Netamo, Eve.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Kropswolde?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Kropswolde voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €325,00 en €1300,00. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het soort systeem, de aanvullende diensten zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, het aantal ruimtes, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de actuele status is en of ze direct in actie moeten komen. Een expert neemt meteen contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijs van een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 en €55,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Zodra het alarm wordt getriggerd ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. In het geval van een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bedrade camera vanaf €250,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €400,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Kropswolde.


Postcodegebied: 9606

Plaats een reactie