Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Kiel-Windeweer

Met een alarmsysteem in Kiel-Windeweer verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Eveneens waarschuwt een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze keuzehulp tonen wij uitgebreide informatie over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Als laatste verstrekken we op dit platform bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Kiel-Windeweer en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-kiel-windeweer

Alarminstallatie Kiel-Windeweer plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch systeem dat notificaties verstuurt bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een verdachte poging gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. In sommige situaties is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker van de meldkamer ziet direct wat de situatie is en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Kiel-Windeweer? In het gedeelte hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op die manier markeer je welke deuren en ramen voorzien moeten worden van detectors. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: glasbreuksensoren, magneetcontacten, waterdetectoren, rookmelders, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij bekabelde installaties moeten er overal draden worden getrokken waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem is effectief zonder bekabeling en is een stuk flexibeler. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een automatische melding naar een 24/7 meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Kiel-Windeweer en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De specialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Kiel-Windeweer?

Vraag offertes op bij bedrijven uit jouw regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Midden-Groningen kiezen voor alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, afstandsbediening, camerabewaking, bewegingsmelders, rookmelders. In aanvulling daarop heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, de sensoren werken op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Let erop dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Investering inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €1900,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Onkosten inclusief installatie: €1025,00 – €2400,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze componenten.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1200,00 tot ongeveer €2300,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Kiel-Windeweer.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, ID, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Kiel-Windeweer (juli 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Alleen, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de onderstaande tabel delen wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Kiel-Windeweer. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Aten en Cooper. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Kropswolde, Foxhol, Hoogezand en Onstwedde.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven goed werkende tips om de opties voor inbraak in Kiel-Windeweer te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Kiel-Windeweer vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Groningen onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven faciliteren een compleet en professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In potentie kan je kiezen voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, Bosch, EZVIZ, Foscam, Somfy of Netamo, Yale, Eufy, Eve, Hombli.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Kiel-Windeweer?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Kiel-Windeweer voor thuis liggen ongeveer tussen de €400,00 en €1475,00. De exacte prijs wordt gekenmerkt door het gekozen systeem, de aanvullende diensten zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, de grootte van de woning en het onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een bepaalde gebeurtenis controleert een centralist wat er rondom het huis gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De operator waarschuwt de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door het inschakelen van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €10,00 en €40,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een ongewone beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, SMS. Als je kiest voor een stil alarm hoort de indringer niets, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat je beelden terug kunt kijken. De meest betaalbare keuze is een bekabelde analoge camera vanaf €300,00 per aansluiting. Wil je een systeem met HD-beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €475,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Kiel-Windeweer.


Postcodegebied: 9605

Plaats een reactie