Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Lellens

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Lellens voel je je een stuk veiliger thuis. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een eigen alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, jaagt inbrekers de deur uit en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Evenzeer heeft het huisalarm ook een melding bij brand of lekkage. Via onze adviseurs vind je goede informatie over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Verder bieden we op dit platform toonaangevende beveiligingsbedrijven in Lellens en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-lellens

Alarminstallatie Lellens plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch detectiesysteem dat notificaties verstuurt bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm worden geactiveerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In sommige situaties wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een expert bekijkt de situatie en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Lellens? In het onderstaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Met deze informatie bepaal je welke risicovolle plekken voorzien moeten worden van detectors. Betreffende inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: gasdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bedraad systeem moeten er overal draden worden getrokken waardoor het nauwelijks storingen kent. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem is effectief zonder bekabeling en kan snel worden aangesloten. Een hybride installatie is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er zijn diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een accurate melding voor de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Als laatste is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Lellens en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De vakman demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon doorgeven die ingelicht moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Lellens?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installateurs uit de buurt

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Heel veel mensen in de gemeente Groningen gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met afstandsbediening, rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene. Ook start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Nadelen zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €725,00 tot +/- €1600,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een betrouwbaar systeem, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij panden met een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1250,00 tot €1650,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bedrade detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt kies je voor draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1350,00 tot ongeveer €2600,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Lellens.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, pas, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Lellens (december 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de tabel hieronder delen wij namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Lellens. Zij hebben ervaring met merken als WBox Technologies en Shopsecure. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Woltersum, Sint Annen, Winneweer en Ten Post.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden relevante tips de opties voor inbraak in Lellens te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Stil alarm.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Lellens vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Zij helpen jou met een ingenieuze alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Steeds vaker kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, Foscam, D-Link, EZVIZ, Bosch & Netamo, Eve, Hombli, Eufy, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Lellens?

De kosten van een goed alarmsysteem in Lellens voor thuis liggen je tussen de €400,00 en €1500,00. De totale prijs komt tot stand door het type alarm, de extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of rookmelder, het aantal kamers, en de installateur.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Als het alarm een signaal opvangt controleert een centralist wat er precies gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De operator neemt contact op met de bewoners als er sprake is van inbraak of brand Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 en €42,50 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een verdachte poging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Bij een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een dome/bullet camera vanaf €200,00 per unit. Liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €450,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Lellens.


Postcodegebied: 9794

Plaats een reactie