Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ten Post

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Ten Post beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Tevens signaleert een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Via onze adviseurs lees je praktische details over de meest populaire systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Als laatste tonen wij op dit platform een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Ten Post en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-ten-post

Alarminstallatie Ten Post installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch detectiesysteem dat een melding zal versturen bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een verdachte poging slaat het alarm aan en krijg je een melding op je smartphone. In veel gevallen wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De operator bekijkt de situatie en neemt direct contact op met de bewoners. Bij een geverifieerde alarmmelding worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ten Post? Hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Op basis daarvan maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. M.b.t. inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: magneetcontacten, glasbreuksensoren, gasdetectoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld huisalarm zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem is effectief zonder bekabeling en is een stuk flexibeler. Een hybride installatie is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden diverse type alarmeringen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, E-mail, lichtalarm, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met een accurate melding voor een 24/7 meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Als laatste kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag offertes aan

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ten Post en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De expert demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij verdachte omstandigheden.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Ten Post?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven in jouw buurt

Tips: Type beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Groningen laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders, buitensirene. Evenzeer zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende paragraaf zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Vergeet niet dan batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €700,00 tot €1700,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €950,00 oplopend tot €2000,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bedrade sensors, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze sensors.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1850,00 tot +/- €2950,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Ten Post.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, pas, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ten Post (mei 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, als je het laat plaatsen door een speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande overzicht bieden wij de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ten Post. Zij hebben ervaring met merken als TruPortal en Uni-T. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Winneweer, Lellens, Ten Boer en Zuidwolde.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Ten Post te limiteren. Lees ook meer info over Bewegingsmelder.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Ten Post vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Groningen zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Zij bieden een professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Steeds vaker bieden zij de optie tot een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, Foscam, Bosch, Somfy, EZVIZ + Netamo, Yale, Arlo, Hombli, Eufy.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Ten Post?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Ten Post voor thuis liggen ongeveer tussen de €325,00 en €1200,00. De totaalprijs is afhakelijk van het type systeem (draadloos of bedraad), extra services zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Op het moment dat er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een noodzaak is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een agent belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij een noodsituatie D.m.v. Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De tarieven van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en €52,50 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij ongewone situaties kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €225,00 per camera. Wil je optimaal gedetailleerd beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Zoek dan naar een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €450,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Ten Post.


Postcodegebied: 9792

Plaats een reactie