Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ten Boer

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Ten Boer kan je met een gerust hart de deur uit. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een preventieve werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Evenzeer geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp tonen wij goede info over de mogelijke systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Bovendien vergelijk je op deze pagina een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Ten Boer en check je praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-ten-boer

Alarminstallatie Ten Boer aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch mechanisme dat een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij onraad gaat vaak een sirene af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Soms wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De beveiliger kijkt de melding na en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Ten Boer? Hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan weet je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen sensoren / detectoren moeten krijgen. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: bewegingsmelders, rookmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, magneetcontacten.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij bekabelde installaties is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, lichtalarm, E-mail, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers te verrassen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ten Boer.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De woningbeveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die een notificatie ontvangt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Ten Boer?

Vergelijk tarieven van vakmannen uit de regio

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Groningen beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders. Tevens dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder lichten we dat verder toe.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, de detectoren hebben een batterij. Je kunt het eenvoudig installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Houd in acht dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 – €2150,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijzen inclusief installatie: €1225,00 tot €1650,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bedrade sensoren, waar nog geen kabels getrokken zijn installeer je draadloze componenten.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1350,00 tot en met €2250,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Onderstaand sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Ten Boer.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pincode, druppel, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ten Boer (juli 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In deze tabel bekijk je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ten Boer. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als BBC en Velleman. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Ten Post, Winneweer, Zuidwolde en Adorp.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven handig tips om de opties voor inbraak in Ten Boer te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Camerabewaking.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Ten Boer vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Groningen leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die jou ondersteunen bij het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan garant voor een innovatieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Doorgaans kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, TP-Link, Foscam, Bosch, Somfy of Hombli, Arlo, Eufy, Eve, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Ten Boer?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Ten Boer voor thuis liggen tussen de €400,00 en €975,00. De exacte prijs is afhakelijk van het type installatie, de aanvullende diensten zoals camera’s of gasmelder, het aantal kamers, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties analyseert een operator wat er aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De operator neemt contact op met de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 & €32,50 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een verdachte poging ontvang je op diverse manieren een signaal. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet zal de indringer niets horen, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je beelden terug kunt kijken. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €175,00 per camera. Heb je liever maximale veiligheid met HD camera’s om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €625,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Ten Boer.


Postcodegebied: 9790, 9791

Plaats een reactie