Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zwanenburg

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Zwanenburg voel je je een stuk veiliger thuis. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij een inbraak en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Tevens kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkage. In onze keuzehulp lees je handige details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Tevens verstrekken we hier een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Zwanenburg en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-zwanenburg

Alarminstallatie Zwanenburg plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch apparaat dat een (stil) alarm afgeeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij onraad gaat vaak een sirene af en krijg je meteen melding op je smartphone. Steeds vaker is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker van de meldkamer bekijkt de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Zwanenburg? In het stukje hieronder nemen we alle stappen met je door.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op die manier weet je welke ramen en deuren beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: magneetcontacten, waterdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Het draadloze alternatief is effectief zonder bekabeling en kent een eenvoudige installatie. Een hybride installatie een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, E-mail, lichtalarm, SMS. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers te verrassen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zwanenburg en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een geschikt moment op korte termijn. De vakman hoe je het systeem in werking stelt. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren waarnaar een signaal wordt gestuurd wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Zwanenburg?

Vraag offertes op bij experts in jouw buurt

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Heel veel mensen in de gemeente Haarlemmermeer gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking, afstandsbediening. Ook start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk lees je er alles over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Houd in acht dan batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Investering inclusief montage: €675,00 – €1700,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen kan men dit verplicht stellen. Het onderhoud is minder complex, het is storingsongevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarieven inclusief installatie: €1050,00 tot wel €1750,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bekabelde onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Investering inclusief aanleggen: €1250,00 – €2300,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in Zwanenburg.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, ID, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zwanenburg (april 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de bijgaande tabel tonen wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zwanenburg. Zij werken met gangbare merken als Sentrol en Rokonet. Of bekijk bedrijven en leveranciers in Halfweg, Badhoevedorp, Marken en Uitdam.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Zwanenburg te beperken. Of klik door voor meer informatie over Telefoonmelding.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Zwanenburg vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan garant voor een intelligente alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Steeds vaker heb je de keuze voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, TP-Link, D-Link, Foscam, EZVIZ & Eufy, Arlo, Netamo, Hombli, Eve.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Zwanenburg?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Zwanenburg voor thuis liggen gemiddeld tussen de €600,00 en €1375,00. De offerteprijs hangt af van het soort alarm, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, de grootte van de woning en het onderhoudscontract.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Zodra het alarm beweging detecteert zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er precies gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een expert belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij brand, inbraak of een overval Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De onkosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 & €52,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij onraad ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, SMS. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en het vergroot de pakkans omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. De meest betaalbare keuze is een systeem met digitale camera’s, vanaf €275,00 per aansluiting. Voorkeur voor haarscherp beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €425,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Zwanenburg.


Postcodegebied: 1160, 1161

Plaats een reactie