Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Baarle-Nassau

Dankzij een alarmsysteem in Baarle-Nassau beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Tevens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkages. Middels onze uitgebreide keuzehulp delen wij uitgebreide info over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder bekijk je op deze site bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Baarle-Nassau en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-baarle-nassau

Alarminstallatie Baarle-Nassau aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingsinstallatie dat een signaal geeft bij onraad en inbraak. Bij onraad zal het systeem het alarm inschakelen en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In veel gevallen wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De operator onderzoekt de melding en probeert contact te leggen met de bewoners. Bij een noodgeval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Baarle-Nassau? In het onderstaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan ontdek je welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: gasdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kent een eenvoudige installatie. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook E-mail, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een accurate melding voor een speciale meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Afsluitend is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Baarle-Nassau en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De woningbeveiliger geeft altijd een goed instructie. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Baarle-Nassau?

Vergelijk tarieven van installateurs in de buurt

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Flink wat huizen in de gemeente Baarle-Nassau kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, buitensirene. Tevens zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna lichten we dat verder toe.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het is heel snel te installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Houd in acht dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €800,00 tot +/- €1200,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Dit werkt heel erg effectief, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Investering inclusief installatie: €1000,00 tot €1750,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bedrade onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze componenten.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1200,00 tot ongeveer €2550,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra comfort. Onderstaand sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Baarle-Nassau.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, pas, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Baarle-Nassau (juli 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de onderstaande tabel vind je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Baarle-Nassau. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Camos en PowerSonic. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Gilze en Rijen, Alphen-Chaam, Dongen en Hilvarenbeek.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden relevante tips de kans op inbraak in Baarle-Nassau te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Bewegingsmelder.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Baarle-Nassau vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze leveranciers helpen jou met een ingenieuze alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In veel gevallen kan jij hier ook terecht voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en TP-Link, Foscam, EZVIZ, D-Link, Bosch + Eve, Netamo, Hombli, Arlo, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Baarle-Nassau?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Baarle-Nassau voor thuis liggen tussen de €325,00 en €1375,00. De exacte prijs komt tot stand door het type systeem (draadloos of bedraad), extra services zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, de grootte van de woning en garantietermijn.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er rondom het huis gebeurt en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een professional probeert bewoners meteen te bellen bij een geverifieerd alarm. Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De extra kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €12,50 & €35,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij beweging wordt er een melding afgegeven. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Bij een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een dome/bullet camera vanaf €275,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Probeer dan een HD IP camera voor €550,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Baarle-Nassau.


Postcodegebied: 5109, 5110, 5111

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie