Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hilvarenbeek

Door middel van een alarmsysteem in Hilvarenbeek schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Je alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Eveneens geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkage. In onze handige keuzehulp tonen wij handige details over de meest bekende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Bovendien check je op alarmsysteemcheck.nl een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Hilvarenbeek en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-hilvarenbeek

Alarminstallatie Hilvarenbeek laten installeren

Een alarmsysteem is een beveiligingsinstallatie dat een (stil) alarm afgeeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een verdachte poging zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang jij op je telefoon een melding. Soms is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker bekijkt de situatie en belt direct de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodgeval kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Hilvarenbeek? In het onderstaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan ontdek je welke toegangsplekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: magneetcontacten, rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij bekabelde installaties is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Het draadloze alternatief communiceert vaak via radiogolven. en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van een 24/7 meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers te verrassen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Voer je adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hilvarenbeek en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Hilvarenbeek?

Vraag offertes op bij beveiligingsbedrijven in direct regio

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Hilvarenbeek laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, rookmelders, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Daarnaast moet je een keuze maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Minpunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarief inclusief montage: €775,00 tot +/- €1400,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is de meest betrouwbare keuze, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Investering inclusief installatie: €1075,00 oplopend tot €1850,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bekabelde sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1600,00 tot €3000,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Hilvarenbeek.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een ID, pincode, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hilvarenbeek (april 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Toch, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de onderstaande tabel bekijk je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hilvarenbeek. Zij werken met gangbare merken als Theben en Siegen. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Dongen, Baarle-Nassau, Oisterwijk en Goirle.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Hilvarenbeek te verkleinen. Lees ook meer info over Inbraakbeveiliging.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Hilvarenbeek vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die kunnen helpen bij het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een effectieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Doorgaans kunnen ze jou ook helpen met eigen meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, TP-Link, EZVIZ, D-Link, Somfy of Hombli, Yale, Eve, Netamo, Arlo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Hilvarenbeek?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Hilvarenbeek voor thuis liggen tussen de €425,00 en €1025,00. De echte prijs is afhakelijk van het soort alarm, de extra opties zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, het woonoppervlak, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij brand, inbraak of glasbreuk checkt de centralist wat de actuele status is en wie er ingeschakeld moet worden. Een professional stelt woningeigenaren op de hoogte als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 & €45,00 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS. Bij een stil alarm hoort de indringer niets, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €300,00 per stuk. Liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €575,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Hilvarenbeek.


Postcodegebied: 5080, 5081, 5084

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie