Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Haghorst

Dankzij een alarmsysteem in Haghorst beveilig je jouw huis tegen inbraak. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Dit alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarbij kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand of lekkage. In onze keuzehulp lees je uitgebreide info over de mogelijke systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. In aanvulling hierop tonen wij op alarmsysteemcheck.nl erkende beveiligingsbedrijven in Haghorst en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-haghorst

Alarminstallatie Haghorst aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een signalering zal het alarm afgaan en krijg je meteen melding op je smartphone. Tegen extra betaling is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een specialist kijkt direct mee en neemt telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Haghorst? In het volgende stukje vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en controleer waar de zwakke plekken liggen. Aan de hand hiervan ontdek je welke risicovolle plekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: beveiligingscamera’s, rookmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is een stuk flexibeler. Een hybride installatie kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden allerlei alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm, E-mail. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting de alarmcentrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Afsluitend kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag offertes aan

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Haghorst en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De woningbeveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen opgeven die gealarmeerd worden wanneer het alarm gaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Haghorst?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installateurs uit de regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Hilvarenbeek beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, afstandsbediening, rookmelders. Daarnaast moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende opsomming zetten we het e.e.a. verder uiteen.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste is het systeem zeer flexibel en voordelig. Minpunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Investering inclusief montage: €750,00 tot wel €1900,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1275,00 tot +/- €2050,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1400,00 tot +/- €2250,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt het alarm uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Haghorst.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, tag, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Haghorst (april 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Echter, als je het laat plaatsen door een speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de bijgaande tabel bieden wij de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Haghorst. Zij kunnen je helpen met merken zoals Grothe Velleman en Olympia. Je bekijkt hier ook installateurs en bedrijven in Oost West en Middelbeers, Lage Mierde, Diessen en Esbeek.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de kans op inbraak in Haghorst te limiteren. Check ook extra informatie over Stil alarm.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Haghorst vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een complete alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Doorgaans kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, Bosch, Somfy, EZVIZ, D-Link of Yale, Eve, Hombli, Arlo, Eufy.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Haghorst?

De kosten van een goed alarmsysteem in Haghorst voor thuis liggen ongeveer tussen de €600,00 en €1350,00. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het soort alarm, de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of gasdetector, het aantal ruimtes, en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er aan de hand is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De centralist neemt contact op met de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Middels Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De investering in een alarmsysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €22,50 & €47,50 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een signalering kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, SMS, e-mail, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een aantal slimme camera’s, vanaf €250,00 per unit. Voorkeur voor een systeem met HD-beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €600,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Haghorst.


Postcodegebied: 5089

Plaats een reactie