Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Diessen

Door het installeren van een alarmsysteem in Diessen schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, waarschuwt bij onraad en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Als extra voordeel heeft het huisalarm ook een melding bij brand of lekkage. In de praktische keuzehulp verstrekken we goede details over de meest populaire systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend verstrekken we op dit portaal bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Diessen en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-diessen

Alarminstallatie Diessen aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch detectiesysteem dat een signaal geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een signalering gaat vaak een luid alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Steeds vaker is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een professional kijkt de melding na en waarschuwt de betrokken klant. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Diessen? In het volgende stukje nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en controleer waar de zwakke plekken liggen. Met deze informatie kom je erachter welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Betreffende inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: waterdetectoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, magneetcontacten, rookmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem moeten er overal draden worden getrokken wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft deze kabels niet nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride inrichting is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren meerdere type alarmen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, E-mail, SMS, lichtalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling met de de Particuliere alarmcentrale PAC. 7 dagen per week, de hele dag door controle. Indien gewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Diessen en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De specialist demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Diessen?

Krijg verschillende offertes van installateurs in de buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Hilvarenbeek kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking, buitensirene, bewegingsmelders. In aanvulling daarop zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, met units die werken met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Aandachtspunten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarief inclusief montage: €750,00 oplopend tot €1700,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is de meest betrouwbare keuze, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij de hogere risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Onkosten inclusief installatie: €1100,00 tot ongeveer €1700,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bedrade detectoren, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1700,00 tot ongeveer €2400,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Diessen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, tag, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Diessen (februari 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Maar, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In deze tabel bekijk je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Diessen. Zij kunnen je helpen met merken zoals Jockel en VARTA. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Haghorst, Oost West en Middelbeers, Esbeek en Biest-Houtakker.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je relevante tips de opties voor inbraak in Diessen te beperken. Check ook extra informatie over Sirenes.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Diessen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een vernuftige alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In veel gevallen heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, Bosch, Somfy, Foscam, EZVIZ + Eve, Hombli, Netamo, Arlo, Yale.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Diessen?

De kosten van een goed alarmsysteem in Diessen voor thuis liggen tussen de €600,00 en €1475,00. De normale prijs hangt af van het gekozen systeem, de aanvullende diensten zoals camera’s of CO2 melder, het aantal ramen en deuren, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit controleert een centralist wat er rondom het huis gebeurt en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker zoekt meteen contact met de bewoners bij overval, inbraak of brand. Middels Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De tarieven van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 en +/- €35,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een signalering wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een bekabelde analoge camera vanaf €175,00 per camera. Liever een systeem met HD-beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera voor €475,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Diessen.


Postcodegebied: 5087

Plaats een reactie