Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Alphen-Chaam

Door het installeren van een alarmsysteem in Alphen-Chaam beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Ook waarschuwt een huisalarm ook bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp verstrekken we goede info over de soorten systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens doorzoek je op alarmsysteemcheck.nl toonaangevende beveiligingsbedrijven in Alphen-Chaam en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-alphen-chaam

Alarminstallatie Alphen-Chaam aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een melding zal versturen bij onraad en inbraak. Bij verdachte omstandigheden wordt het alarm getriggerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Soms wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een agent analyseert de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Alphen-Chaam? In het stukje hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Zo kom je erachter welke deuren en ramen voorzien moeten worden van detectors. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: waterdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld huisalarm moeten er overal draden worden getrokken wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride product is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook lichtalarm, E-mail, SMS, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een accurate melding voor de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om inbrekers te verrassen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Alphen-Chaam en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De beveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) inprogrammeren die een notificatie ontvangt bij calamiteiten.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Alphen-Chaam?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven in de buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Alphen-Chaam hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Er bestaan ook complete pakketten met rookmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk lees je er alles over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het installatieproces is zo gedaan en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Let erop dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijs inclusief montage: €650,00 tot wel €1850,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijs inclusief installatie: €1200,00 tot €1650,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt installeer je bedrade sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1900,00 tot circa €2750,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Alphen-Chaam.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, pincode, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Alphen-Chaam (juni 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Maar, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het bijgaande overzicht delen wij de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Alphen-Chaam. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Ecoline en Ramcro. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Waalwijk, Loon op Zand, Gilze en Rijen en Baarle-Nassau.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Alphen-Chaam te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Stil alarm.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Alphen-Chaam vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die jou ondersteunen bij het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze leveranciers helpen jou met een ingenieuze alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Steeds vaker kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, EZVIZ, D-Link, TP-Link, Foscam & Yale, Arlo, Eve, Eufy, Hombli.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Alphen-Chaam?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Alphen-Chaam voor thuis liggen gemiddeld tussen de €475,00 en €1300,00. De totale prijs wordt gekenmerkt door het type alarm, de eventuele uitbreidingen zoals alarmcentrale en camera’s of CO2 melder, het woonoppervlak, en het onderhoudscontract.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er iets aan de hand is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De centralist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een overval, inbraak of brand Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De extra kosten van een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 en €42,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij ongewone situaties ontvang je op diverse manieren een signaal. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep. Bij een stil alarm zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. De meest betaalbare keuze is een set met analoge camera’s, vanaf €175,00 per stuk. Heb je liever een oplossing met HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €500,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Alphen-Chaam.


Postcodegebied: 4860, 4861

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie