Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Vreeland

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Vreeland kan je met een gerust hart de deur uit. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Zo’n alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij een inbraak en geeft je meer gemoedsrust. Tevens signaleert een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze keuzehulp doorzoek je populaire informatie over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Afsluitend bieden we op deze site landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Vreeland en check je praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-vreeland

Alarminstallatie Vreeland plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingsinstallatie dat notificaties verstuurt bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij verdachte omstandigheden gaat vaak een luid alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. In sommige situaties wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker controleert het signaal en waarschuwt de bewoners. Bij een noodgeval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Vreeland? In het bijgaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Aan de hand hiervan markeer je welke ramen en deuren meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: gasdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren, magneetcontacten.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem is effectief zonder bekabeling en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook SMS, geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor een accurate melding voor een speciale meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om de pakkans te vergroten is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt zo snel mogelijk verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Vreeland en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De expert demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die een notificatie ontvangt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Vreeland?

Krijg verschillende offertes van specialisten uit de regio

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Stichtse Vecht beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er bestaan ook complete pakketten met bewegingsmelders, afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling. Evenzeer zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dat batterijen op kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarieven inclusief montage: €700,00 tot ongeveer €2200,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Investering inclusief installatie: €1025,00 oplopend tot €2250,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bekabelde sensoren, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze detectoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1700,00 tot circa €2150,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor aanvullende componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Vreeland.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, tag, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Vreeland (april 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Maar, ga je voor een vakkundig installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de bijgaande tabel ontdek je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Vreeland. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Technomax en Pulsar. Op onze site bekijk je ook bedrijven en leveranciers in Loenersloot, Mijdrecht, Loenen aan de Vecht en Nieuwersluis.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Vreeland te limiteren. Check ook extra informatie over Seniorenalarm.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Vreeland vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Utrecht zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan garant voor een zeer veilige alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Steeds vaker heb je de keuze voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, D-Link, Bosch, Somfy, EZVIZ of Eve, Arlo, Netamo, Yale, Eufy.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat kost een alarmsysteem installeren in Vreeland?

De kosten van een slim alarmsysteem in Vreeland voor thuis liggen gemiddeld tussen de €325,00 en €925,00. De totaalprijs komt tot stand door welk alarm je kiest, de extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, de grootte van de woning en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt de medewerker wat er precies gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een professional belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij brand, inbraak of een overval Met Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijzen van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 & €32,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, lichtalarm, SMS, e-mail. Bij een stil alarm hoort de indringer niets, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een aantal slimme camera’s, vanaf €200,00 per unit. Heb je liever optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera vanaf €375,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Vreeland.


Postcodegebied: 3633

Plaats een reactie