Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Chaam

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Chaam schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij onraad en geeft je meer gemoedsrust. Evenzeer stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkages. In de praktische keuzehulp lees je populaire info over de diverse systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Verder bekijk je hier mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Chaam en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-chaam

Alarminstallatie Chaam laten plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingssysteem dat een melding zal versturen bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een foute beweging gaat vaak een sirene af en krijg je in de app of per sms een melding. Steeds vaker wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een expert kijkt de melding na en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Chaam? In het stukje hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en kijk waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Daardoor markeer je welke ingangen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: bewegingsmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij bekabelde installaties wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride installatie is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Chaam en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De medewerker legt precies uit hoe het systeem werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die ingelicht moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een handig alarmsysteem kopen in Chaam?

Bekijk actuele prijzen bij experts in de buurt

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Alphen-Chaam kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, rookmelders, camerabewaking. Tevens moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Het is eenvoudig aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Onkosten inclusief montage: €775,00 tot +/- €1300,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De kans op een storing is minimaal, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit zelfs verplicht gesteld. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, minder storingsgevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Onkosten inclusief installatie: €1100,00 tot ongeveer €2250,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze sensors.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1700,00 tot en met €2450,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Chaam.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, tag, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Chaam (mei 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Echter, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In deze tabel delen wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Chaam. Zij werken met gangbare merken als Hemmink en Copper Safety. Op onze site bekijk je ook leveranciers en aanbieders in Klein Zundert, Wernhout, Bavel en Ulvenhout.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de opties voor inbraak in Chaam te limiteren. Lees ook meer info over Stil alarm.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Chaam vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een slimme alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Meestal kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, D-Link, EZVIZ, Bosch, TP-Link & Hombli, Eve, Netamo, Arlo, Eufy.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Chaam?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Chaam voor thuis liggen gemiddeld tussen de €425,00 en €1150,00. De totale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, het woonoppervlak, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit bekijkt de centralist direct of er iets aan de hand is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een expert waarschuwt de bewoners bij een geverifieerd alarm Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De investering in een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en +/- €32,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een verdachte poging krijg je direct een melding. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS, e-mail. In het geval van een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een dome/bullet camera vanaf €275,00 p/stuk. Zoek je maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €575,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Chaam.


Postcodegebied: 4860, 4861

Plaats een reactie