Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Arnhem

Met een alarmsysteem in Arnhem beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een actieve alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, jaagt inbrekers de deur uit en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Als extra voordeel geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, rook of een gaslek. In onze handige keuzehulp delen wij betrouwbare info over de diverse systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Verder tonen wij hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Arnhem en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-arnhem

Alarminstallatie Arnhem laten installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch detectiesysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een signalering wordt het alarm getriggerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Wanneer je dat wil is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De centralist analyseert de melding en neemt direct contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Arnhem? In het gedeelte hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Op deze manier weet je welke deuren en ramen verzegeld moeten worden met een sensor. Met het oog op inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bekabelde optie moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, E-mail, SMS, lichtalarm. Een interessante keuze is een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Als laatste kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Binnen enkele dagen ontvang je tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Arnhem en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De beveiliger legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon ingeven die ingelicht moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Arnhem?

Ontvang gratis offertes van installateurs uit jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Arnhem hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, camerabewaking, rookmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Ook dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. Het is heel snel te installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Negatieve aspecten zijn dat batterijen op kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €675,00 – €1350,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, minder storingsgevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Onkosten inclusief installatie: €975,00 – €2200,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De betrouwbaarheid is hoog, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bekabelde sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen installeer je draadloze onderdelen.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1300,00 tot €2450,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Arnhem.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, pincode, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Arnhem (april 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Alleen, op het moment je kiest voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In dit overzicht bieden wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Arnhem. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Axis en Amex. Of bekijk verkooppunten en leveranciers Renkum, Rozendaal, Ede en Wageningen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Arnhem te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Sirenes.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Arnhem vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Gelderland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een effectieve alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In potentie heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, TP-Link, Somfy, EZVIZ, D-Link & Hombli, Arlo, Eve, Yale, Eufy.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Arnhem?

De kosten van een goed alarmsysteem in Arnhem voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €575,00 en €1000,00. De totale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type alarm, de additionele services zoals camerabeveiliging of gasdetector, de grootte van het huis, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Op het moment dat er een melding binnenkomt checkt de centralist of er een dreigende situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De medewerker stelt woningeigenaren op de hoogte bij een noodgeval Door gebruik te maken van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijzen van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en €55,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een verdachte poging ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, SMS, telefonische oproep, e-mail. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een mix van enkele losse camera’s, vanaf €275,00 per unit. Zoek je een oplossing met HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera voor €625,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Arnhem.


Postcodegebied: 6800, 6801, 6802, 6803, 6811, 6812, 6813, 6814, 6815, 6816, 6821, 6822, 6823, 6824, 6825, 6826, 6827, 6828, 6831, 6832, 6833, 6834, 6835, 6836, 6841, 6842, 6843, 6844, 6845, 6846

Plaats een reactie