Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Geertruidenberg

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Geertruidenberg verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Tevens kan een huisalarm een signaal geven bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Via onze adviseurs doorzoek je goede informatie over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bieden we op deze pagina bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Geertruidenberg en check je praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-geertruidenberg

Alarminstallatie Geertruidenberg aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingsinstallatie dat een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een verdachte poging wordt het alarm getriggerd en krijg je in de app of per sms een melding. Steeds vaker is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De centralist onderzoekt de melding en belt direct de klant (de bewoner). Bij een geverifieerd alarm kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Geertruidenberg? In het gedeelte hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op die manier kom je erachter welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen voorzien moeten worden van detectors. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bedrade systemen zijn alle componenten met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, E-mail, SMS, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag offertes aan

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Geertruidenberg en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De woningbeveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven die ingelicht moeten worden bij onraad.

Een erkend alarmsysteem kopen in Geertruidenberg?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs uit de buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Geertruidenberg houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders. Ook moet je een keuze maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, en sensors die werken op batterij-power. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Nadelen zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €825,00 tot +/- €2100,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €950,00 tot €1600,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bedrade sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze componenten.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1450,00 tot ongeveer €1900,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Geertruidenberg.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, tag, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Geertruidenberg (april 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Alleen, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het overzicht hieronder bekijk je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Geertruidenberg. Zij werken met gangbare merken als Consul en Rokonet. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Tilburg, Goirle, Drimmelen en Oosterhout.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Geertruidenberg te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Geertruidenberg vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een slimme alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Mogelijk kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en TP-Link, Bosch, EZVIZ, D-Link, Foscam of Arlo, Eufy, Yale, Hombli, Netamo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Geertruidenberg?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Geertruidenberg voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €500,00 en €1375,00. De normale prijs wordt berekend a.d.h.v. welk alarm je kiest, het aantal extra opties zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, het soort woning, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er gaande is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De medewerker van de meldkamer belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij overval, inbraak of brand. Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijzen van een alarmsysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €17,50 & €55,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij verdachte omstandigheden kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €225,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je optimaal gedetailleerd beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Probeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €525,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Geertruidenberg.


Postcodegebied: 4930, 4931

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie