Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bavel

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Bavel beveilig je jouw huis tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij onraad en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Tevens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp bieden we goede details over de meest bekende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bieden we op dit platform landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Bavel en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-bavel

Alarminstallatie Bavel laten aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch detectiesysteem dat via sensoren een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een foute beweging wordt het alarm getriggerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In veel gevallen is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker van de meldkamer volgt de situatie meteen op en probeert contact te leggen met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bavel? In het stukje hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Aan de hand hiervan bepaal je welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. Wat betreft inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: glasbreuksensoren, rookmelders, gasdetectoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie wordt alle verbonden met draden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kent een eenvoudige installatie. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan diverse type alarmeringen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: E-mail, geluidsalarm, SMS, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van de meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Als laatste kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Binnen enkele dagen ontvang je verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bavel.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De installateur demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen opgeven die gealarmeerd worden zodra het alarm afgaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Bavel?

Vraag offertes op bij experts uit de buurt

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Flink wat huizen in de gemeente Alphen-Chaam laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, afstandsbediening, bewegingsmelders, camerabewaking, rookmelders. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, dat werkt op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Grote nadelen zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €775,00 tot ongeveer €1600,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Dit werkt heel erg effectief, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarieven inclusief installatie: €925,00 – €1700,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1100,00 tot +/- €2050,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra sensoren en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Bavel.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een ID, pincode, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bavel (februari 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Toch, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de bijgaande tabel vind je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bavel. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Economy en Enforcer. Je kunt ook doorklikken naar installateurs en bedrijven in Chaam, Klein Zundert, Ulvenhout en Strijbeek.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden praktische tips om de opties voor inbraak in Bavel te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Sirenes.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Bavel vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een ingenieuze alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In potentie kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, EZVIZ, Somfy, Foscam, D-Link of Hombli, Arlo, Eve, Yale, Netamo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Bavel?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Bavel voor thuis liggen ongeveer tussen de €475,00 en €1450,00. De exacte prijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem, de eventuele uitbreidingen zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ruimtes, en het onderhoudscontract.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij onraad en inbraak analyseert een operator wat er gaande is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een specialist neemt contact op met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Middels Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en €35,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd ontvang je op diverse manieren een signaal. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet hoort de indringer niets, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. De meest betaalbare keuze is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €250,00 per aansluiting. Zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Zoek dan naar een HD IP camera voor €500,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Bavel.


Postcodegebied: 4859

Plaats een reactie