Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Waalwijk

Dankzij een alarmsysteem in Waalwijk beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Tevens waarschuwt een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Via onze adviseurs tonen wij betrouwbare info over de meest bekende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop tonen wij op alarmsysteemcheck.nl mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Waalwijk en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-waalwijk

Alarminstallatie Waalwijk plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingsinstallatie dat een (stil) alarm afgeeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij verdachte omstandigheden gaat het alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Soms is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een specialist onderzoekt de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Waalwijk? In het bijgaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Op deze manier maak je een plan welke ramen en deuren voorzien moeten worden van detectors. Betreffende inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: gasdetectoren, glasbreuksensoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, rookmelders.

 2. Kies het soort alarm

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via radiogolven. en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er bestaan meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, E-mail, lichtalarm, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een automatische melding naar de meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers te verrassen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Waalwijk en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op de gekozen dag. De medewerker laat goed zien hoe het allemaal werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Waalwijk?

Vraag offertes op bij experts uit de buurt

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Flink wat huizen in de gemeente Waalwijk beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking. Tevens moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf bespreken we de voordelen en nadelen.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Vergeet niet dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €1900,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Onkosten inclusief installatie: €1150,00 oplopend tot €2300,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bedrade componenten, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1600,00 oplopend tot €2300,00.

Extra opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Waalwijk.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pincode, druppel, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Waalwijk (juni 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Toch, ga je voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de onderstaande tabel vind je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Waalwijk. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als PowerSonic en Energizer. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Loon op Zand, s-Hertogenbosch, Alphen-Chaam en Gilze en Rijen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Waalwijk te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Toegangscontrole.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Waalwijk vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel met veel kennis over het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een ingenieuze alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Meestal werken zij met een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Bosch, EZVIZ, TP-Link, Foscam, D-Link + Eufy, Netamo, Hombli, Eve, Yale.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Waalwijk?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Waalwijk voor thuis liggen ongeveer tussen de €425,00 en €1075,00. De totaalprijs wordt gekenmerkt door het type alarm, de extra opties zoals camera’s of brandmelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt de medewerker wat de actuele status is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker stelt woningeigenaren op de hoogte bij een geverifieerd alarm. Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en +/- €30,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij onraad wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. De meest betaalbare keuze is een dome/bullet camera vanaf €175,00 per camera. Wil je een systeem met HD-beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera, te bestellen vanaf €375,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Waalwijk.


Postcodegebied: 5140, 5141, 5142, 5143, 5144, 5145, 5146

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie