Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Vondelingenplaat

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Vondelingenplaat voel je je een stuk veiliger thuis. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een eigen alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Als extra voordeel waarschuwt een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. In de praktische keuzehulp delen wij populaire info over de meest populaire systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Daarnaast verstrekken we op dit portaal een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Vondelingenplaat en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-vondelingenplaat

Alarminstallatie Vondelingenplaat laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingsinstallatie dat een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een signalering slaat het alarm aan en krijg je een melding op je smartphone. In veel gevallen is jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een agent ziet direct wat de situatie is en waarschuwt de klant (de bewoner). Bij een geverifieerd alarm kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Vondelingenplaat? Hieronder nemen we alle stappen met je door.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op deze manier bepaal je welke ramen en deuren minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, gasdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest bekende types zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep. Een interessante keuze is een professionele integratie met een speciale meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Desgewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Vondelingenplaat en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De woningbeveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren die een notificatie ontvangt bij calamiteiten.

Een handig alarmsysteem kopen in Vondelingenplaat?

Vraag offertes op bij installateurs uit de buurt

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Rotterdam hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening, rookmelders. Ook heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is met name geschikt voor oudere woningen. Ook kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Minpunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €825,00 tot €1400,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij de hogere risicoklasse is het zelfs verplicht. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt weinig last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijs inclusief installatie: €950,00 tot +/- €1950,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1950,00 tot wel €2400,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Vondelingenplaat.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een ID, pas, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Vondelingenplaat (juni 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Alleen, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de tabel hieronder delen wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Vondelingenplaat. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Security Center en Enforcer. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Botlek Rotterdam, Europoort Rotterdam, Pernis Rotterdam en Hoogvliet Rotterdam.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we praktische tips om de kans op inbraak in Vondelingenplaat te verminderen. Lees ook meer info over Brandblusser.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Vondelingenplaat vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die jou ondersteunen bij het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een complete alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Regelmatig bieden zij de optie tot een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en TP-Link, Somfy, Bosch, Foscam, EZVIZ & Eufy, Hombli, Yale, Netamo, Arlo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Vondelingenplaat?

De kosten van een goed alarmsysteem in Vondelingenplaat voor thuis liggen tussen de €500,00 en €1300,00. De echte prijs komt tot stand door het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals camerabeveiliging of CO2 melder, de grootte van de woning en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt controleert een centralist of er iets aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De centralist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen als er sprake is van inbraak of brand Door middel van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De tarieven van een alarmsysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 & €50,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail, telefonische oproep. In het geval van een stil alarm hoort de indringer niets, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en stimuleren vervolging bij de rechter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een goedkope optie is een aantal slimme camera’s, vanaf €225,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €400,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Vondelingenplaat.


Postcodegebied: 3195, 3196

Plaats een reactie