Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Mensingeweer

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Mensingeweer beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een eigen alarminstallatie schrikt inbrekers af, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je meer gemoedsrust. Eveneens geeft het huisalarm ook een signaal af bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Via onze adviseurs verstrekken we praktische info over de soorten systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Daarnaast bekijk je op alarmsysteemcheck.nl toonaangevende beveiligingsbedrijven in Mensingeweer en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-mensingeweer

Alarminstallatie Mensingeweer laten installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch mechanisme dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij ongewone situaties wordt het alarm getriggerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In veel gevallen wordt jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een agent kijkt de melding na en belt direct de klant (de bewoner). Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Mensingeweer? In het volgende stukje vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op deze manier weet je welke ramen en deuren beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, rookmelders, gasdetectoren, waterdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten.

 2. Kies het type alarm

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bedraad systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er bestaan diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, lichtalarm, geluidsalarm, E-mail. Een interessante keuze is een professionele integratie met de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Indien gewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Mensingeweer en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De expert geeft altijd een goed instructie. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die gealarmeerd worden bij calamiteiten.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Mensingeweer?

Bekijk actuele prijzen bij experts uit de regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer woningen in de gemeente Het Hogeland laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met bewegingsmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, rookmelders, camerabewaking. Tevens dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende opsomming bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, met units die werken met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Als laatste is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarief inclusief montage: €700,00 tot +/- €1400,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Onkosten inclusief installatie: €1075,00 – €2050,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bekabelde sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1200,00 tot €2650,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Mensingeweer.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, druppel, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Mensingeweer (november 2023)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Echter, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In dit overzicht tonen wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Mensingeweer. Zij kunnen je helpen met merken zoals Urmet en Viper. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Schouwerzijl, Wehe-den Hoorn, Onderdendam en Saaxumhuizen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden relevante tips de kans op inbraak in Mensingeweer te beperken. Check ook extra informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Mensingeweer vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan garant voor een zeer veilige alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Dikwijls werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en D-Link, Bosch, Somfy, TP-Link, EZVIZ + Netamo, Yale, Arlo, Eufy, Hombli.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Mensingeweer?

De kosten van een goed alarmsysteem in Mensingeweer voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €400,00 en €1375,00. De echte prijs komt tot stand door het soort alarm, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, de grootte van het huis, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een bepaalde gebeurtenis controleert een centralist wat er precies gebeurt en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een expert stelt woningeigenaren op de hoogte Bij een geverifieerde alarmmelding Door middel van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De extra kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en €52,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een signalering kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, SMS, e-mail, lichtalarm. Indien je het stille alarm aanzet is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een mix van enkele losse camera’s, vanaf €300,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €425,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Mensingeweer.


Postcodegebied: 9961

Plaats een reactie