Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oost Gelre

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Oost Gelre verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een preventieve werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je meer gemoedsrust. Evenzeer kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp vind je uitgebreide informatie over de meest bekende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop verstrekken we hier erkende beveiligingsbedrijven in Oost Gelre en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-oost-gelre

Alarminstallatie Oost Gelre installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch apparaat dat een melding zal versturen bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij ongewone situaties gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker bekijkt de situatie en probeert contact te leggen met de betrokken klant. Bij een noodgeval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oost Gelre? In het onderstaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Daardoor maak je een plan welke ingangen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: magneetcontacten, glasbreuksensoren, waterdetectoren, rookmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bedrade systemen is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem heeft geen bedrading nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride product is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Type alarmering

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, SMS, geluidsalarm, E-mail. Een interessante keuze is een standaard melding richting de alarmcentrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt zo snel mogelijk 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oost Gelre en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De vakman hoe je het systeem in werking stelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die een notificatie ontvangt bij calamiteiten.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Oost Gelre?

Vergelijk kosten en voorwaarden van beveiligingsbedrijven in jouw buurt

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Oost Gelre hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel noodzakelijke functies. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders, camerabewaking. Daarbij moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende opsomming lichten we dat verder toe.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarnaast is het systeem zeer flexibel en voordelig. Houd in acht dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarieven inclusief montage: €700,00 tot +/- €1250,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Investering inclusief installatie: €1250,00 tot €1850,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De betrouwbaarheid is hoog, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bekabelde sensoren, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1300,00 oplopend tot €2450,00.

Extra opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand vind je meer informatie over veilig wonen in Oost Gelre.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, druppel, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oost Gelre (juli 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het bijgaande overzicht vind je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oost Gelre. Zij kunnen je helpen met merken zoals Western Digital en Enforcer. Of zoek door naar installatiebedrijven en leveranciers in Zutphen, Lochem, Aalten en Winterswijk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen handig tips om de kans op inbraak in Oost Gelre te beperken. Of klik door voor meer informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Oost Gelre vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Gelderland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten met veel kennis over het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Zij bieden een vernuftige alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Steeds vaker kan je kiezen voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, D-Link, EZVIZ, Bosch, Somfy of Hombli, Eufy, Arlo, Netamo, Eve.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Oost Gelre?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Oost Gelre voor thuis liggen tussen de €550,00 en €1400,00. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem, het aantal extra opties zoals camera’s of rookmelder, het woonoppervlak, en het onderhoudscontract.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een bepaalde gebeurtenis bekijkt een medewerker meteen wat de situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De centralist zoekt meteen contact met de bewoners bij overval, inbraak of brand. Met Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De tarieven van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 en €32,50 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd ontvang je op diverse manieren een signaal. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan hoort de indringer niets, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een combinatie van basis camera’s, vanaf €200,00 per aansluiting. Voorkeur voor volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €525,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Oost Gelre.


Postcodegebied: 7136

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie