Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Groenlo

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Groenlo beveilig je jouw huis tegen inbraak. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, geeft een melding bij een inbraakpoging en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarbij zal het huisalarm afgaan bij brand of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp tonen wij betrouwbare informatie over de soorten systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Tevens bieden we op deze pagina toonaangevende beveiligingsbedrijven in Groenlo en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-groenlo

Alarminstallatie Groenlo laten installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch waarschuwingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een foute beweging slaat het alarm aan en krijg je een melding op je smartphone. Als extra optie wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een professional onderzoekt de melding en neemt direct contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een overval, inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Groenlo? In het volgende stukje leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Inventariseer jouw woning en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Daardoor weet je welke ingangen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, rookmelders, bewegingsmelders, glasbreuksensoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld huisalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Het draadloze alternatief heeft deze kabels niet nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  Er zijn meerdere type alarmen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, E-mail, lichtalarm, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een automatische melding naar de alarmcentrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Mogelijk is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Binnen enkele dagen ontvang je meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Groenlo en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een geschikt moment op korte termijn. De woningbeveiliger legt precies uit hoe het systeem werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Groenlo?

Ontvang gratis offertes van experts uit de buurt

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Oost Gelre kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel noodzakelijke functies. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene. Daarnaast heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming zetten we het e.e.a. verder uiteen.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is ook perfect voor bestaande bouw. Bovendien ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Onkosten inclusief montage: €700,00 tot +/- €1950,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijs inclusief installatie: €1100,00 tot +/- €2350,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bedrade sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze sensors.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Investering inclusief aanleggen: €1900,00 oplopend tot €2450,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Groenlo.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, tag, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Groenlo (mei 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Toch, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het bijgaande overzicht bekijk je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Groenlo. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Jablotron en IIyama. Of zoek door naar bedrijven en installateurs in Eibergen, Beltrum, Lievelde en Zieuwent.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je handig tips om de opties voor inbraak in Groenlo te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Inbraakbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Groenlo vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een complete alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Regelmatig heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, TP-Link, D-Link, Bosch, Somfy of Eve, Netamo, Yale, Arlo, Hombli.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Groenlo?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Groenlo voor thuis liggen gemiddeld tussen de €350,00 en €1075,00. De echte prijs hangt af van het soort systeem, de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of brandmelder, het woonoppervlak, en de installateur.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een dreigende situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. De beveiliger belt direct de bewoners of andere contactpersonen in het geval van een inbraak of brand. D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 & €45,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij onraad kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, SMS, telefonische oproep, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een goedkope optie is een bekabelde analoge camera vanaf €200,00 per aansluiting. Heb je liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €425,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Groenlo.


Postcodegebied: 7140, 7141, 7142

Plaats een reactie