Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Lievelde

Door middel van een alarmsysteem in Lievelde beveilig je jouw huis tegen inbraak. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je laten koppelen aan de meldkamer en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Eveneens heeft het huisalarm ook een melding bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In de praktische keuzehulp lees je praktische info over de meest bekende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Verder doorzoek je hier een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Lievelde en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-lievelde

Alarminstallatie Lievelde plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch detectiesysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een verdachte poging slaat het alarm aan en krijg je in de app of per sms een melding. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een professional controleert het signaal en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij brand, inbraak of een overval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Lievelde? In dit handige stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en kijk waar de zwakke plekken liggen. Met deze informatie markeer je welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. Met het oog op inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: bewegingsmelders, magneetcontacten, rookmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, waterdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Het draadloze alternatief communiceert vaak via radiogolven. en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  We onderscheiden meerdere type alarmen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail, lichtalarm. Een interessante keuze is een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Mogelijk is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt binnen korte tijd allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Lievelde en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De expert demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen doorgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Lievelde?

Bekijk actuele prijzen bij beveiligingsbedrijven in jouw buurt

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Oost Gelre gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over buitensirene, rookmelders, afstandsbediening, camerabewaking, bewegingsmelders. Eveneens moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, met units die werken met batterijen. Het is heel snel te installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Onkosten inclusief montage: €825,00 oplopend tot €1500,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Onkosten inclusief installatie: €1175,00 tot ongeveer €2000,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen neem je draadloze componenten.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €2000,00 tot €2700,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in Lievelde.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, pas, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Lievelde (februari 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Alleen, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het bijgaande overzicht ontdek je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Lievelde. Zij kunnen je helpen met merken zoals Mobiak S.A. en Omron. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Groenlo, Eibergen, Zieuwent en Harreveld.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen handig tips om de kans op inbraak in Lievelde te beperken. Of klik door voor meer informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Lievelde vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een innovatieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Mogelijk bieden zij de optie tot een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, Foscam, D-Link, Bosch, Somfy of Hombli, Netamo, Eve, Arlo, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Lievelde?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Lievelde voor thuis liggen tussen de €550,00 en €900,00. De precieze prijs hangt af van het gekozen systeem, extra opties zoals camerabeveiliging of CO2 melder, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat de actuele status is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een professional probeert bewoners meteen te bellen Bij brand, inbraak of een overval Middels Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €12,50 en €50,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een foute beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: SMS, e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een mix van enkele losse camera’s, vanaf €200,00 per camera. Liever een oplossing met HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera voor €625,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Lievelde.


Postcodegebied: 7137

Plaats een reactie