Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Valkenburg aan de Geul

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Valkenburg aan de Geul beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, jaagt inbrekers de deur uit en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarbij waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. Met onze speciale keuzehulp lees je betrouwbare info over de soorten systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Bovendien bieden we op dit platform erkende beveiligingsbedrijven in Valkenburg aan de Geul en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-valkenburg-aan-de-geul

Alarminstallatie Valkenburg aan de Geul laten aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij detectie gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Als extra optie wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een expert kijkt direct mee en neemt direct contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodgeval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Valkenburg aan de Geul? In dit handige stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo weet je welke risicovolle plekken voorzien moeten worden van detectors. Wat betreft inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: rookmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride installatie kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep. Vaak kan je optioneel kiezen voor een professionele integratie met de alarmcentrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om de pakkans te vergroten kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Valkenburg aan de Geul en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiligingsspecialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Valkenburg aan de Geul?

Bekijk actuele prijzen bij beveiligingsbedrijven uit de regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer mensen in de gemeente Valkenburg aan de Geul houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening, rookmelders, meldkamer koppeling. Evenzeer moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna zullen we daar een toelichting op geven.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, dat werkt op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Investering inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €1300,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt weinig last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Onkosten inclusief installatie: €1175,00 tot +/- €2150,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn maak je gebruik van de bedrade sensors, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze componenten.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1600,00 oplopend tot €2950,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Valkenburg aan de Geul.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, druppel, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Valkenburg aan de Geul (juli 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Echter, op het moment je kiest voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In deze tabel ontdek je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Valkenburg aan de Geul. Zij kunnen je helpen met merken zoals Videx en Omikron. Op onze site bekijk je ook bedrijven en installateurs in Beekdaelen, Voerendaal, Vaals en Gulpen-Wittem.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Valkenburg aan de Geul te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Bewegingsmelder.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Kies voor een beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Valkenburg aan de Geul vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een innovatieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Optioneel werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Foscam, Bosch, D-Link, TP-Link, EZVIZ + Eve, Eufy, Arlo, Hombli, Yale.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Valkenburg aan de Geul?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Valkenburg aan de Geul voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €475,00 en €1425,00. De normale prijs wordt gekenmerkt door het gekozen systeem, extra services zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasmelder, de grootte van het huis, en het onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij calamiteiten zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat de actuele status is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De centralist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij brand, inbraak of een overval Door gebruik te maken van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 en +/- €32,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een verdachte poging ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm zal de indringer niets horen, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. De meest betaalbare keuze is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €175,00 p/stuk. Liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Installeer dan een HD IP camera vanaf €500,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Valkenburg aan de Geul.


Postcodegebied: 6341, 6342

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie