Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Aalten

Dankzij een alarmsysteem in Aalten beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, waarschuwt bij onraad en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Eveneens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp doorzoek je handige info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop vergelijk je op deze site een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Aalten en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-aalten

Alarminstallatie Aalten plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch apparaat dat een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een verdachte poging wordt het alarm getriggerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In veel gevallen is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De beveiliger bekijkt de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Aalten? In het stukje hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Zo maak je een plan welke toegangsplekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, rookmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen bedrading nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride inrichting een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook lichtalarm, E-mail, telefonische oproep, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een standaard melding richting een 24/7 meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om de pakkans te vergroten kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Aalten en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De beveiligingsspecialist legt precies uit hoe het systeem werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen doorgeven die gebeld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Aalten?

Vergelijk kosten en voorwaarden van bedrijven uit de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer mensen in de gemeente Aalten beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders, meldkamer koppeling, buitensirene. In aanvulling daarop dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de sensoren werken op batterijen. Het is heel snel te installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €700,00 – €1950,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De kans op een storing is minimaal, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit type zelfs een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Investering inclusief installatie: €1050,00 tot €2350,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bekabelde componenten, op plekken waar geen bedrading ligt maak je gebruik van draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1600,00 tot circa €2750,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Aalten.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, ID, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Aalten (april 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Alleen, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het overzicht hieronder tonen wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Aalten. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Sentry en Ring. Of bekijk installatiebedrijven en leveranciers in Oost Gelre, Zutphen, Winterswijk en Oude IJsselstreek.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de kans op inbraak in Aalten te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Aalten vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Gelderland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die veel expertise hebben rondom het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan garant voor een ingenieuze alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In veel gevallen kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, Foscam, Bosch, Somfy, EZVIZ & Eufy, Yale, Arlo, Netamo, Hombli.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Aalten?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Aalten voor thuis liggen je tussen de €500,00 en €1175,00. De uiteindelijke prijs wordt gekenmerkt door het type installatie, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, het aantal ruimtes, en het onderhoudscontract.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij calamiteiten bekijkt de centralist direct wat de actuele status is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De operator stelt woningeigenaren op de hoogte in het geval van een inbraak of brand. Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De tarieven van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 & €37,50 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij detectie is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Voor de kleine portemonnee is er een combinatie van basis camera’s, vanaf €225,00 per camera. Voorkeur voor een systeem met HD-beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €575,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Aalten.


Postcodegebied: 7091, 7120, 7121, 7122, 7123

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie