Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Winterswijk

Door het installeren van een alarmsysteem in Winterswijk beveilig je jouw huis tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij onraad en geeft je een gerust en veilig gevoel. Tevens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, rook of een gaslek. Middels onze uitgebreide keuzehulp vind je handige informatie over de verschillende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Als laatste vergelijk je op deze site bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Winterswijk en check je praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-winterswijk

Alarminstallatie Winterswijk laten installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch detectiesysteem dat een signaal geeft bij onraad en inbraak. Bij ongewone situaties zal het alarm worden geactiveerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Tegen extra betaling is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een expert bekijkt de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Winterswijk? In ons speciale stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op basis daarvan markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen verzegeld moeten worden met een sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: glasbreuksensoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, rookmelders, magneetcontacten.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bedrade systemen worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Het draadloze alternatief heeft geen kabels nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride inrichting is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er zijn diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, lichtalarm, SMS, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling met de de alarmcentrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om de pakkans te vergroten kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Binnen enkele dagen ontvang je verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Winterswijk en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die gebeld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een handig alarmsysteem kopen in Winterswijk?

Krijg verschillende offertes van bedrijven uit de buurt

Advies: Type beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Winterswijk gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel noodzakelijke functies. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders. Verder moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het volgende stuk lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Het is heel snel te installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Let erop dat batterijen op kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €650,00 tot +/- €2000,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Dit werkt heel erg effectief, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1100,00 tot +/- €2300,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade componenten, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze sensors.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1900,00 oplopend tot €2400,00.

Extra opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Winterswijk.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, pas, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Winterswijk (juli 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, ga je voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de bijgaande tabel bekijk je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Winterswijk. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Dahua en Van Lien. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers Aalten, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Doetinchem.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden relevante tips de opties voor inbraak in Winterswijk te verkleinen. Check ook extra informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Winterswijk vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een ingenieuze alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Steeds vaker heb je de keuze voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, Foscam, EZVIZ, Somfy, TP-Link & Arlo, Eufy, Hombli, Eve, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Winterswijk?

De kosten van een goed alarmsysteem in Winterswijk voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €550,00 en €850,00. De uiteindelijke prijs wordt gekenmerkt door het gekozen systeem, de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of gasdetector, het aantal ruimtes, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er rondom het huis gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De operator belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een geverifieerd alarm. Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €22,50 en €35,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, lichtalarm, e-mail, telefonische oproep. In het geval van een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat je beelden terug kunt kijken. Voor de kleine portemonnee is er een dome/bullet camera vanaf €200,00 per stuk. Heb je liever optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera voor €600,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Winterswijk.


Postcodegebied: 7100, 7101, 7102, 7103

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie