Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oost-Graftdijk

Door middel van een alarmsysteem in Oost-Graftdijk beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij onraad en geeft je meer gemoedsrust. Daarbij kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, rook of een gaslek. Middels onze uitgebreide keuzehulp vind je betrouwbare info over de meest bekende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Tevens check je op dit portaal verschillende beveiligingsbedrijven in Oost-Graftdijk en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-oost-graftdijk

Alarminstallatie Oost-Graftdijk installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingsinstallatie dat een signaal geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een foute beweging gaat vaak een luid alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Als extra optie wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De centralist analyseert de melding en belt direct het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oost-Graftdijk? In het gedeelte hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Zo markeer je welke ingangen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, gasdetectoren, waterdetectoren, magneetcontacten.

 2. Kies het soort alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld huisalarm moeten er overal draden worden getrokken zodat het bijna niet te saboteren is. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride installatie kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een professionele integratie met de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Desgewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan kosteloos verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oost-Graftdijk en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De beveiligingsspecialist vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij calamiteiten.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Oost-Graftdijk?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven in jouw buurt

Advies: Type beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Alkmaar houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief bewegingsmelders, buitensirene, camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling. In aanvulling daarop moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het is heel snel te installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 tot +/- €1550,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij de hogere risicoklasse is het zelfs verplicht. Je hebt weinig onderhoud nodig, het is storingsongevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1275,00 tot €2000,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De betrouwbaarheid is hoog, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kies je voor draadloze componenten.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1550,00 tot wel €2600,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra comfort. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Oost-Graftdijk.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, druppel, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oost-Graftdijk (april 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de onderstaande tabel bekijk je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oost-Graftdijk. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Aver en Venitem. Of zoek door naar leveranciers en aanbieders in Starnmeer, de Woude, West-Graftdijk en Noordeinde.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Oost-Graftdijk te beperken. Of klik door voor meer informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Oost-Graftdijk vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s staan bekend om een zeer veilige alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Optioneel kan jij hier ook terecht voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, TP-Link, Bosch, Somfy, EZVIZ & Arlo, Eufy, Eve, Hombli, Yale.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Oost-Graftdijk?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Oost-Graftdijk voor thuis liggen tussen de €475,00 en €1350,00. De offerteprijs wordt gecalculeerd door de soms van het gekozen systeem, de extra opties zoals camerabeveiliging of brandmelder, het aantal kamers, en garantietermijn.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij brand, inbraak of glasbreuk analyseert een operator wat er rondom het huis gebeurt en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een specialist neemt meteen contact op met de bewoners bij een noodgeval D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en €52,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Zodra het alarm wordt getriggerd wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, SMS, lichtalarm, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm hoort de indringer niets, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een combinatie van basis camera’s, vanaf €300,00 per unit. Voorkeur voor volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Kies dan voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €450,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Oost-Graftdijk.


Postcodegebied: 1487

Plaats een reactie