Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem West-Graftdijk

Dankzij een alarmsysteem in West-Graftdijk verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Je alarminstallatie heeft een preventieve werking, beperkt de eventuele schade en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Tevens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze keuzehulp delen wij betrouwbare informatie over de mogelijke systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bekijk je op alarmsysteemcheck.nl toonaangevende beveiligingsbedrijven in West-Graftdijk en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-west-graftdijk

Alarminstallatie West-Graftdijk aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch mechanisme dat een signaal geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij verdachte omstandigheden gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Wanneer je dat wil is jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een specialist analyseert de situatie en neemt direct contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in West-Graftdijk? In het onderstaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Aan de hand hiervan maak je een plan welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: gasdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen kabels nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, SMS, geluidsalarm, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling met de de Particuliere alarmcentrale PAC. Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om de pakkans te vergroten kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt zo snel mogelijk verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in West-Graftdijk en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De woningbeveiliger legt precies uit hoe het systeem werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in West-Graftdijk?

Vergelijk kosten en voorwaarden van beveiligingsbedrijven in de buurt

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Flink wat huizen in de gemeente Alkmaar houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Verder dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hierna zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de detectoren hebben een batterij. Het installatieproces is zo gedaan en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat meer storingen kent.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €700,00 tot €1400,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarieven inclusief installatie: €1000,00 tot +/- €2350,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bedrade sensors, op plekken waar geen bedrading ligt kies je voor draadloze detectoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1250,00 tot ongeveer €2950,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief verschillende extra opties en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in West-Graftdijk.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, pincode, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in West-Graftdijk (juli 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Maar, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de onderstaande tabel bieden wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in West-Graftdijk. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Eyseo en Aver. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Oost-Graftdijk, Starnmeer, Noordeinde en Graft.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. Hierna delen we goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in West-Graftdijk te verkleinen. Check ook extra informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf West-Graftdijk vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners faciliteren een complete alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, D-Link, Foscam, EZVIZ, Bosch & Eve, Hombli, Arlo, Eufy, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in West-Graftdijk?

De kosten van een veilig alarmsysteem in West-Graftdijk voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €425,00 en €850,00. De echte prijs is afhakelijk van het soort systeem, het aantal extra opties zoals een beveiligingscamera of gasmelder, het aantal kamers, en het onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij beweging, glasbreuk of rook checkt de centralist of er een noodzaak is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een specialist stelt woningeigenaren op de hoogte bij een geverifieerd alarm. Door gebruik te maken van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement komen uit tussen de €20,00 en +/- €45,00 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een foute beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Verder zijn er ook opties voor een melding via: telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet zal de indringer niets horen, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je beelden terug kunt kijken. Voor de kleine portemonnee is er een set met analoge camera’s, vanaf €225,00 per stuk. Heb je liever optimaal gedetailleerd beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Installeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €450,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur West-Graftdijk.


Postcodegebied: 1486

Plaats een reactie