Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Graft

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Graft voel je je een stuk veiliger thuis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een eigen alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Tevens waarschuwt een huisalarm ook bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In de praktische keuzehulp delen wij uitgebreide info over de meest bekende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast doorzoek je op alarmsysteemcheck.nl landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Graft en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-graft

Alarminstallatie Graft laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingssysteem dat een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij beweging zal het alarm worden geactiveerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Soms wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een specialist kijkt de melding na en neemt telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Graft? In het onderstaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Met deze informatie ontdek je welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. Wat betreft inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: waterdetectoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en kan snel worden aangesloten. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor diverse alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, E-mail, SMS, lichtalarm. Een interessante keuze is een automatische melding naar de alarmcentrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Mogelijk is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Vul jouw adres in en selecteer de installatie die je wilt. Binnen enkele dagen ontvang je allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Graft en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De medewerker geeft een uitleg over de werking van het systeem. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Graft?

Bekijk actuele prijzen bij vakmannen uit jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer woningen in de gemeente Alkmaar beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, afstandsbediening, bewegingsmelders, camerabewaking, rookmelders. In aanvulling daarop moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, en sensors die werken op batterij-power. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Bovendien kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Let erop dat batterijen op kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €775,00 tot ongeveer €1300,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Onkosten inclusief installatie: €1200,00 – €2150,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bedrade onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1350,00 tot wel €2850,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Graft.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pincode, pas, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Graft (april 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het overzicht hieronder tonen wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Graft. Zij kunnen je helpen met merken zoals Asecos en Heek. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Noordeinde, West-Graftdijk, De Rijp en Purmer.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Graft te beperken. Of klik door voor meer informatie over Brandblusser.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Graft vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een effectieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Mogelijk kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, Bosch, Foscam, EZVIZ, TP-Link + Eve, Hombli, Netamo, Yale, Arlo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Graft?

De kosten van een goed alarmsysteem in Graft voor thuis liggen gemiddeld tussen de €575,00 en €975,00. De offerteprijs wordt gecalculeerd door de soms van welk alarm je kiest, de eventuele uitbreidingen zoals alarmcentrale en camera’s of CO2 melder, het woonoppervlak, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Als het alarm een signaal opvangt analyseert een operator wat de actuele status is en of ze direct in actie moeten komen. De beveiliger zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen in het geval van een inbraak of brand. Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €22,50 & €47,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een foute beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een aantal slimme camera’s, vanaf €200,00 per unit. Wil je een systeem met HD-beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Probeer dan een HD IP camera voor €375,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Graft.


Postcodegebied: 1484

Plaats een reactie