Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Nieuwendijk

Door middel van een alarmsysteem in Nieuwendijk verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je laten koppelen aan de meldkamer en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Evenzeer stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp vind je betrouwbare details over de meest bekende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Verder bieden we op dit platform bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Nieuwendijk en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-nieuwendijk

Alarminstallatie Nieuwendijk laten aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektrisch systeem dat notificaties verstuurt bij beweging, glasbreuk of rook. Bij ongewone situaties gaat er een luid (of stil) alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Wanneer je dat wil is jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een professional controleert het signaal en waarschuwt de bewoners. Bij een noodgeval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Nieuwendijk? Hieronder nemen we alle stappen met je door.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Met deze informatie ontdek je welke ingangen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld woningalarm is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan snel worden aangesloten. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, telefonische oproep, E-mail, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van de meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Afsluitend heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Nieuwendijk en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De specialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die ingelicht moeten worden bij calamiteiten.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Nieuwendijk?

Vergelijk kosten en voorwaarden van specialisten uit jouw regio

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Altena laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking, rookmelders, bewegingsmelders. In aanvulling daarop moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het volgende stuk zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de sensoren werken op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat batterijen op kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €800,00 tot ongeveer €1950,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij panden met een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €1125,00 tot ongeveer €2350,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn installeer je draadloze componenten.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1250,00 tot €2200,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Nieuwendijk.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, ID, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Nieuwendijk (april 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In deze tabel vind je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Nieuwendijk. Zij kunnen je helpen met merken zoals BTG en Secu. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Wijk en Aalburg, Veen, Sleeuwijk en Werkendam.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de kans op inbraak in Nieuwendijk te verminderen. Lees ook meer info over Meldkamer.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Nieuwendijk vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een intelligente alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Regelmatig kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en D-Link, TP-Link, Bosch, EZVIZ, Foscam & Yale, Arlo, Netamo, Hombli, Eufy.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Nieuwendijk?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Nieuwendijk voor thuis liggen tussen de €325,00 en €1175,00. De normale prijs komt tot stand door welk alarm je kiest, extra services zoals camerabeveiliging of brandmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een bepaalde gebeurtenis wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er rondom het huis gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een agent neemt meteen contact op met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door middel van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De extra kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 & €37,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een foute beweging krijg je direct een melding. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je beelden terug kunt kijken. De meest betaalbare keuze is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €200,00 per unit. Heb je liever een systeem met HD-beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €500,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Nieuwendijk.


Postcodegebied: 4255

Plaats een reactie