Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Darp

Met een alarmsysteem in Darp schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Zo’n alarminstallatie schrikt inbrekers af, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Tevens zal het huisalarm afgaan bij water (lekkage), brand en gas. Middels onze uitgebreide keuzehulp check je praktische info over de diverse systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Tevens vergelijk je op deze pagina mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Darp en vind je slimme tips tegen inbraak.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-darp

Alarminstallatie Darp laten aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingsinstallatie dat via sensoren een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij detectie gaat er een luid (of stil) alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Soms wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een professional kijkt de melding na en waarschuwt de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerd alarm kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Darp? In het volgende stukje leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en achterhaal waar de zwakke plekken liggen. Met deze informatie markeer je welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met het oog op inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Kies het soort alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via radiogolven. en kan overal worden geïnstalleerd. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor een accurate melding voor de meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag gratis offertes op

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt zo snel mogelijk allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Darp.

 5. Installatieservice en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een geschikt moment op korte termijn. De specialist legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon doorgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij onraad.

Een erkend alarmsysteem kopen in Darp?

Vraag offertes op bij experts uit de regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Westerveld houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, afstandsbediening, camerabewaking, bewegingsmelders, rookmelders. Verder start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, en sensors die werken op batterij-power. Het installatieproces is zo gedaan en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Vergeet niet dan batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Investering inclusief montage: €775,00 tot €1550,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit gezien als een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarief inclusief installatie: €1050,00 tot wel €2300,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bedrade sensoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1400,00 oplopend tot €2450,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Darp.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, tag, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Darp (februari 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, wanneer je dit laat doen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de bijgaande tabel delen wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Darp. Zij werken met gangbare merken als BT en Ring. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Havelterberg, Uffelte, Havelte en De Schiphorst.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden 10 handige tips om de opties voor inbraak in Darp te verkleinen. Check ook extra informatie over Inbraakbeveiliging.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Darp vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een compleet en professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Steeds vaker werken zij met een eigen meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, TP-Link, EZVIZ, Somfy, Bosch of Eve, Eufy, Yale, Arlo, Netamo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Darp?

De kosten van een goed alarmsysteem in Darp voor thuis liggen je tussen de €450,00 en €1325,00. De totaalprijs wordt beïnvloed door welk alarm je kiest, de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Zodra het alarm beweging detecteert controleert een centralist wat er gaande is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een expert waarschuwt de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door gebruik te maken van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een alarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 en +/- €45,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Andere beschikbare meldingen zijn: lichtalarm, e-mail, SMS, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een voordelige mogelijkheid is een dome/bullet camera vanaf €200,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €375,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Darp.


Postcodegebied: 7973

Plaats een reactie