Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Uffelte

Met een alarmsysteem in Uffelte is jouw woning dag en nacht beveiligd. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je meer gemoedsrust. Daarnaast signaleert een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp doorzoek je betrouwbare info over de meest bekende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Bovendien verstrekken we op deze site bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Uffelte en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-uffelte

Alarminstallatie Uffelte laten installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch waarschuwingssysteem dat een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een foute beweging zal het alarm worden geactiveerd en krijg je meteen melding op je smartphone. In veel gevallen wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De beveiliger controleert het signaal en waarschuwt de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodgeval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Uffelte? In het bijgaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Aan de hand hiervan bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: magneetcontacten, gasdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bekabelde optie wordt alle verbonden met draden waardoor het nauwelijks storingen kent. Het draadloze alternatief heeft deze kabels niet nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride inrichting is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, E-mail, geluidsalarm, SMS, lichtalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een professionele integratie met de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Uffelte.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op de gekozen dag. De medewerker hoe je het systeem in werking stelt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die gealarmeerd worden bij onraad.

Een erkend alarmsysteem kopen in Uffelte?

Ontvang gratis offertes van beveiligingsbedrijven in jouw buurt

Advies: Type beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Westerveld houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met meldkamer koppeling, buitensirene, afstandsbediening, camerabewaking, bewegingsmelders. In aanvulling daarop start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok noemen we alle pluspunten en minpunten.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, met units die werken met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Bovendien is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Houd in acht dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €675,00 tot ongeveer €1650,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Investering inclusief installatie: €975,00 oplopend tot €1700,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade detectoren, en waar nog geen bedrading is kies je voor draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1700,00 tot circa €2800,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra comfort. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Uffelte.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, ID, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Uffelte (februari 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Toch, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de tabel hieronder ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Uffelte. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Holland Safety en Friedland. Of zoek door naar installatiebedrijven en leveranciers in Diever, Wapse, Havelterberg en Darp.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden relevante tips de opties voor inbraak in Uffelte te beperken. Check ook extra informatie over Bewegingsmelder.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Uffelte vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een compleet en professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Optioneel heb je de keuze voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, EZVIZ, Foscam, D-Link, Bosch of Arlo, Yale, Hombli, Eve, Eufy.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Uffelte?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Uffelte voor thuis liggen gemiddeld tussen de €600,00 en €800,00. De daadwerkelijke prijs komt tot stand door het type alarm, de eventuele uitbreidingen zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal kamers, en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen checkt de centralist of er een dreigende situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een expert belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij een geverifieerde alarmmelding Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 en €45,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij onraad kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een mix van enkele losse camera’s, vanaf €150,00 per unit. Voorkeur voor een compleet beveiligd huis met HD beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Plaats dan een HD IP camera vanaf €475,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Uffelte.


Postcodegebied: 7975

Plaats een reactie