Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Diever

Dankzij een alarmsysteem in Diever is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een preventieve werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je meer gemoedsrust. Eveneens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, rook of een gaslek. Met onze speciale keuzehulp check je goede details over de beschikbare systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Als laatste check je op dit portaal landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Diever en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-diever

Alarminstallatie Diever laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch mechanisme dat een signaal geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een signalering wordt het alarm getriggerd en krijg je meteen melding op je smartphone. In veel gevallen wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker van de meldkamer analyseert de situatie en probeert contact te leggen met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerd alarm schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Diever? In het onderstaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op basis daarvan bepaal je welke ingangen voorzien moeten worden van detectors. Betreffende inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, rookmelders, glasbreuksensoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij bekabelde installaties zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en is een stuk flexibeler. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er bestaan meerdere type alarmen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, E-mail, geluidsalarm, SMS. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting de alarmcentrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Afsluitend kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Diever en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiligingsspecialist legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon doorgeven die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Diever?

Ontvang gratis offertes van bedrijven in de buurt

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Heel veel mensen in de gemeente Westerveld kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief rookmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, camerabewaking, afstandsbediening. Eveneens moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, dat werkt op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Minpunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Investering inclusief montage: €725,00 tot wel €1300,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, het is storingsongevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarieven inclusief installatie: €1050,00 tot ongeveer €2200,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt kies je voor bedrade componenten, en waar nog geen bedrading is kies je voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1400,00 tot €2200,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Diever.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, druppel, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Diever (mei 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Toch, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In dit overzicht delen wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Diever. Zij kunnen je helpen met merken zoals Carrier en Nedis. Of zoek door naar aanbieders en bedrijven in Wapse, Dieverbrug, Uffelte en Havelterberg.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven 10 handige tips om de kans op inbraak in Diever te beperken. Of klik door voor meer informatie over Sirenes.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Diever vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die veel expertise hebben rondom het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een complete alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In veel gevallen kunnen ze jou ook helpen met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, Somfy, D-Link, TP-Link, EZVIZ + Yale, Netamo, Arlo, Eve, Eufy.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Diever?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Diever voor thuis liggen gemiddeld tussen de €400,00 en €1050,00. De echte prijs is afhakelijk van welk alarm je kiest, de eventuele uitbreidingen zoals alarmcentrale en camera’s of CO2 melder, het soort woning, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt de centralist direct of er iets aan de hand is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De medewerker belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij brand, inbraak of een overval Met Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De investering in een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 & €35,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, lichtalarm, e-mail, SMS. In het geval van een stil alarm zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een set met analoge camera’s, vanaf €225,00 p/stuk. Wil je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Probeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €425,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Diever.


Postcodegebied: 7980, 7981, 7983

Plaats een reactie