Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oosterleek

Met een alarmsysteem in Oosterleek is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een actieve alarminstallatie schrikt inbrekers af, geeft een melding bij een inbraakpoging en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Tevens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij water (lekkage), brand en gas. In onze handige keuzehulp delen wij handige informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Daarnaast tonen wij op alarmsysteemcheck.nl bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Oosterleek en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-oosterleek

Alarminstallatie Oosterleek plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch apparaat dat een melding zal versturen bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een ongewone beweging zal het alarm afgaan en ontvang jij op je telefoon een melding. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een specialist controleert het signaal en neemt direct contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodsituatie schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oosterleek? In het bijgaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Daardoor weet je welke risicovolle plekken voorzien moeten worden van detectors. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, rookmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm wordt alle verbonden met draden zodat het heel storingsongevoelig is. Het draadloze alternatief heeft geen kabels nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride product kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oosterleek en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Oosterleek?

Vergelijk kosten en voorwaarden van bedrijven in de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Heel veel mensen in de gemeente Drechterland hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief afstandsbediening, buitensirene, rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling. In aanvulling daarop dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, met units die werken met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Bovendien is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €825,00 tot +/- €1800,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij de hogere risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1300,00 oplopend tot €1650,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bedrade detectoren, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1300,00 tot wel €2150,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Oosterleek.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, ID, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oosterleek (juli 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Echter, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de tabel hieronder ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oosterleek. Zij hebben ervaring met merken als Technomax en Ramcro. Op onze site bekijk je ook aanbieders en bedrijven in Bovenkarspel, Grootebroek, Wijdenes en Hem.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen handig tips om de kans op inbraak in Oosterleek te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Rookmelder.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Oosterleek vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan bekend om een innovatieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Doorgaans kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, Somfy, D-Link, Foscam, Bosch & Eufy, Hombli, Yale, Arlo, Netamo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Oosterleek?

De kosten van een goed alarmsysteem in Oosterleek voor thuis liggen tussen de €525,00 en €1300,00. De precieze prijs wordt gecalculeerd door de soms van het gekozen systeem, extra opties zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, het soort woning, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Wanneer er een melding binnenkomt analyseert een operator of er een noodzaak is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De beveiliger zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij een geverifieerde alarmmelding D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een huisalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €20,00 en €30,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij onraad krijg je direct een melding. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: lichtalarm, SMS, telefonische oproep, e-mail. Bij een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €300,00 per stuk. Voorkeur voor volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Zoek dan naar een HD IP camera voor €400,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Oosterleek.


Postcodegebied: 1609

Plaats een reactie