Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wijdenes

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Wijdenes is jouw woning dag en nacht beveiligd. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je meer gemoedsrust. Eveneens zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkage. Via onze adviseurs doorzoek je uitgebreide details over de beschikbare systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Ook tonen wij op dit platform toonaangevende beveiligingsbedrijven in Wijdenes en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-wijdenes

Alarminstallatie Wijdenes aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektrisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een signalering wordt het alarm getriggerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Soms is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker onderzoekt de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners. Bij een noodgeval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wijdenes? In dit handige stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en ontdek zo waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Daardoor kom je erachter welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: beveiligingscamera’s, rookmelders, magneetcontacten, waterdetectoren, glasbreuksensoren, gasdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van de meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Mogelijk kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wijdenes en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De medewerker laat goed zien hoe het allemaal werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Wijdenes?

Vergelijk kosten en voorwaarden van experts uit de buurt

Advies: Type beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Drechterland hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met eenvoudige functionaliteiten. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over rookmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, bewegingsmelders, afstandsbediening. Evenzeer moet je in de basis kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, met units die werken met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarief inclusief montage: €700,00 tot ongeveer €2050,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De werking is erg nauwkeurig, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit type zelfs een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €900,00 oplopend tot €2200,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bedrade detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze sensors.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1750,00 tot circa €2200,00.

Extra opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Wijdenes.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, tag, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wijdenes (april 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, wanneer je dit laat doen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In dit overzicht tonen wij de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wijdenes. Zij werken met gangbare merken als Agfa en Jablotron. Of klik door voor installatiebedrijven en leveranciers in Oosterleek, Bovenkarspel, Hem en Venhuizen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je relevante tips de kans op inbraak in Wijdenes te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Brandblusser.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Wijdenes vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een effectieve alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Vaak bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Bosch, Somfy, Foscam, TP-Link, EZVIZ & Yale, Hombli, Arlo, Eve, Eufy.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Wijdenes?

De kosten van een slim alarmsysteem in Wijdenes voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €325,00 en €1425,00. De totale prijs wordt beïnvloed door het soort alarm, de eventuele uitbreidingen zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van het huis, en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij beweging, glasbreuk of rook analyseert een operator of er een dreigende situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De medewerker neemt contact op met de bewoners bij een noodgeval Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 & €50,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een foute beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Alternatieven zijn o.a.: SMS, telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een mix van enkele losse camera’s, vanaf €225,00 p/stuk. Heb je liever een systeem met HD-beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €575,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Wijdenes.


Postcodegebied: 1608

Plaats een reactie