Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hardinxveld-Giessendam

Dankzij een alarmsysteem in Hardinxveld-Giessendam kan je met een gerust hart de deur uit. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Zo’n alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, beperkt de eventuele schade en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Tevens heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkage. In de praktische keuzehulp vind je handige info over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Bovendien verstrekken we op alarmsysteemcheck.nl bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Hardinxveld-Giessendam en vind je slimme tips tegen inbraak.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-hardinxveld-giessendam

Alarminstallatie Hardinxveld-Giessendam installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingssysteem dat een melding zal versturen bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een foute beweging gaat vaak een sirene af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In veel gevallen wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De centralist kijkt de melding na en belt direct de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodsituatie kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Hardinxveld-Giessendam? In ons speciale stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en achterhaal waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op deze manier ontdek je welke ingangen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: beveiligingscamera’s, waterdetectoren, magneetcontacten, gasdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm wordt alle verbonden met draden zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via radiogolven. en kent een eenvoudige installatie. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan diverse type alarmeringen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep. Een interessante keuze is een accurate melding voor een speciale meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt binnen korte tijd verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hardinxveld-Giessendam en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op de gekozen dag. De medewerker geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij onraad.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Hardinxveld-Giessendam?

Vergelijk tarieven van experts uit de regio

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Heel veel mensen in de gemeente Hardinxveld-Giessendam laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Daarnaast heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende opsomming lees je er alles over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de detectoren hebben een batterij. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Bovendien kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Aandachtspunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €800,00 tot wel €1900,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De werking is erg nauwkeurig, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij de hogere risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1075,00 tot +/- €2400,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1300,00 tot +/- €2450,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Hardinxveld-Giessendam.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, ID, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hardinxveld-Giessendam (april 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, wanneer je dit laat doen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het bijgaande overzicht bieden wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hardinxveld-Giessendam. Zij kunnen je helpen met merken zoals Unisafe en Ring. Of klik door voor installatiebedrijven en leveranciers in IJsselstein, Lopik, Sliedrecht en Papendrecht.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen 10 handige tips om de opties voor inbraak in Hardinxveld-Giessendam te beperken. Lees ook meer info over Brandbeveiliging.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Hardinxveld-Giessendam vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die jou ondersteunen bij het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een intelligente alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Dikwijls heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, EZVIZ, Foscam, Bosch, D-Link & Eufy, Eve, Hombli, Yale, Arlo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Hardinxveld-Giessendam?

De kosten van een slim alarmsysteem in Hardinxveld-Giessendam voor thuis liggen tussen de €525,00 en €1075,00. De totale prijs wordt beïnvloed door het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, het aantal kamers, en garantietermijn.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt een medewerker meteen of er een dreigende situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een expert waarschuwt de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De extra kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €22,50 & €50,00 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren zal de indringer niets horen, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en stimuleren vervolging bij de rechter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een goedkope optie is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €300,00 p/stuk. Voorkeur voor optimaal gedetailleerd beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? In dat geval adviseren we een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €400,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Hardinxveld-Giessendam.


Postcodegebied: 3370, 3371, 3372, 3373

Plaats een reactie