Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Holsloot

Door middel van een alarmsysteem in Holsloot kan je met een gerust hart de deur uit. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Dit alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, jaagt inbrekers de deur uit en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Tevens geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp tonen wij handige informatie over de meest bekende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bieden we op alarmsysteemcheck.nl mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Holsloot en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-holsloot

Alarminstallatie Holsloot aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch mechanisme dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een ongewone beweging gaat het alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Soms is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een professional kijkt de melding na en neemt telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodsituatie worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Holsloot? In het onderstaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op deze manier ontdek je welke risicovolle plekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: bewegingsmelders, magneetcontacten, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, rookmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld woningalarm moeten er overal draden worden getrokken waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en kan snel worden aangesloten. Een hybride installatie kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden diverse type alarmeringen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, E-mail, geluidsalarm, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Holsloot en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De expert vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven waarnaar een signaal wordt gestuurd zodra het alarm afgaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Holsloot?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs in direct regio

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Coevorden hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, meldkamer koppeling, afstandsbediening, buitensirene, rookmelders. Ook moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Grote nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 tot ongeveer €2050,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is de meest betrouwbare keuze, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, kent weinig storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarieven inclusief installatie: €1050,00 tot ongeveer €2350,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is neem je draadloze componenten.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1350,00 tot wel €2150,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Holsloot.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, tag, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Holsloot (juni 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In dit overzicht delen wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Holsloot. Zij werken met gangbare merken als Tzunali en MDK. Of zoek door naar verkooppunten en leveranciers Noord-Sleen, t Haantje, Veenoord en Erm.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je relevante tips de opties voor inbraak in Holsloot te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Camerabewaking.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Holsloot vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een complete alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Optioneel kan je kiezen voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, D-Link, TP-Link, EZVIZ, Bosch + Eve, Eufy, Hombli, Netamo, Arlo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat kost een alarmsysteem installeren in Holsloot?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Holsloot voor thuis liggen gemiddeld tussen de €425,00 en €1075,00. De precieze prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type alarm, de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of gasdetector, het aantal kamers, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen analyseert een operator wat de situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De beveiliger stelt woningeigenaren op de hoogte bij een noodgeval Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €12,50 & €35,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een ongewone beweging wordt er een melding afgegeven. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Voor de kleine portemonnee is er een bekabelde analoge camera vanaf €200,00 per camera. Wil je maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? In dat geval adviseren we een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €500,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Holsloot.


Postcodegebied: 7845

Plaats een reactie