Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oldemarkt

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Oldemarkt schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Je alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, jaagt inbrekers de deur uit en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Daarbij signaleert een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp bieden we handige info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Bovendien vergelijk je hier een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Oldemarkt en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-oldemarkt

Alarminstallatie Oldemarkt laten aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch detectiesysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een ongewone beweging wordt het alarm getriggerd en krijg je in de app of per sms een melding. Soms wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een specialist ziet direct wat de situatie is en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oldemarkt? Hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Zo weet je welke ingangen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als we het hebben over inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: glasbreuksensoren, magneetcontacten, rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bedraad systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, E-mail, SMS, geluidsalarm. Een interessante keuze is een accurate melding voor de meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Desgewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oldemarkt.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De expert geeft een uitleg over de werking van het systeem. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij onraad.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Oldemarkt?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installatiebedrijven in jouw regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Flink wat huizen in de gemeente Steenwijkerland hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening, camerabewaking, rookmelders. In aanvulling daarop dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, dat werkt op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Minpunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 tot ongeveer €2200,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Er zijn nauwelijks storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij panden met een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijzen inclusief installatie: €1175,00 tot ongeveer €1700,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze detectoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €2000,00 tot +/- €2850,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra sensoren en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder lees je meer over veilig wonen in Oldemarkt.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, druppel, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oldemarkt (december 2023)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In deze tabel ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oldemarkt. Zij werken met gangbare merken als ACT en Sony. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Ossenzijl, Kalenberg, Kuinre en Blankenham.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de kans op inbraak in Oldemarkt te verkleinen. Lees ook meer info over Brandblusser.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Oldemarkt vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Overijssel zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die jou ondersteunen bij het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders faciliteren een compleet en professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Meestal kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Foscam, Somfy, Bosch, D-Link, EZVIZ of Arlo, Netamo, Eufy, Hombli, Yale.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Oldemarkt?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Oldemarkt voor thuis liggen gemiddeld tussen de €500,00 en €950,00. De precieze prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort alarm, extra services zoals een beveiligingscamera of rookmelder, het soort woning, en de jaarlijkse inspectie.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt de medewerker of er iets aan de hand is en of ze direct in actie moeten komen. De operator neemt contact op met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De investering in een woningalarm inclusief meldkamer abonnement komen uit tussen de €17,50 & €35,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een ongewone beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. In het geval van een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een dome/bullet camera vanaf €300,00 per camera. Zoek je optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €600,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Oldemarkt.


Postcodegebied: 8375

Plaats een reactie