Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ossenzijl

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Ossenzijl beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je een gerust en veilig gevoel. Als extra voordeel kan een huisalarm een signaal geven bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp check je uitgebreide details over de beschikbare systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend bekijk je op alarmsysteemcheck.nl bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Ossenzijl en vind je slimme tips tegen inbraak.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-ossenzijl

Alarminstallatie Ossenzijl installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij beweging, glasbreuk of rook. Bij detectie gaat vaak een luid alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een specialist onderzoekt de melding en probeert contact te leggen met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodgeval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Ossenzijl? In dit handige stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Zo kom je erachter welke risicovolle plekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, gasdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bedraad systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, SMS, lichtalarm, telefonische oproep, E-mail. Je kunt ook kiezen voor een automatische melding naar een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Afsluitend is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt binnen korte tijd verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ossenzijl en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op het afgesproken moment. De beveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven die gealarmeerd worden zodra het alarm afgaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Ossenzijl?

Ontvang gratis offertes van installatiebedrijven in jouw buurt

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer woningen in de gemeente Steenwijkerland kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over meldkamer koppeling, camerabewaking, bewegingsmelders, afstandsbediening, rookmelders. Verder heb je de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf lichten we dat verder toe.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, met units die werken met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Let erop dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €800,00 tot ongeveer €2100,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijzen inclusief installatie: €1125,00 tot €2200,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bekabelde componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn maak je gebruik van draadloze onderdelen.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1650,00 tot circa €1950,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Ossenzijl.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, pincode, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ossenzijl (april 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Toch, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het bijgaande overzicht check je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ossenzijl. Zij werken met gangbare merken als Omron en TP-Link. Of bekijk aanbieders en bedrijven in Kalenberg, Paasloo, Oldemarkt en Kuinre.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Ossenzijl te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Rookmelder.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Ossenzijl vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Zij bieden een compleet en professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Doorgaans kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, EZVIZ, Bosch, Somfy, D-Link of Hombli, Netamo, Arlo, Eufy, Yale.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Ossenzijl?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Ossenzijl voor thuis liggen tussen de €500,00 en €1350,00. De totaalprijs hangt af van het soort systeem, de additionele services zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, het woonoppervlak, en het onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt de medewerker wat er gaande is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een agent belt direct de bewoners of andere contactpersonen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €10,00 en €47,50 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Verder zijn er ook opties voor een melding via: telefonische oproep, SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een dome/bullet camera vanaf €200,00 per aansluiting. Wil je haarscherp beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Installeer dan een HD IP camera voor €500,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Ossenzijl.


Postcodegebied: 8376

Plaats een reactie