Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Blankenham

Door het installeren van een alarmsysteem in Blankenham beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Tevens heeft het huisalarm ook een melding bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Met onze speciale keuzehulp doorzoek je goede informatie over de diverse systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens vergelijk je op deze pagina toonaangevende beveiligingsbedrijven in Blankenham en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-blankenham

Alarminstallatie Blankenham laten aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch apparaat dat een signaal geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een verdachte poging wordt het alarm getriggerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In veel gevallen wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een expert ziet direct wat de situatie is en neemt direct contact op met de klant (de bewoner). Bij een noodsituatie worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Blankenham? In het onderstaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Inventariseer jouw woning en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan bepaal je welke ingangen verzegeld moeten worden met een sensor. M.b.t. inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: magneetcontacten, glasbreuksensoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bedraad systeem zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en sluit je heel gemakkelijk aan. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor diverse alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een professionele integratie met de alarmcentrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Mogelijk kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Blankenham.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De medewerker legt precies uit hoe je het moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen doorgeven die gebeld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Blankenham?

Vraag offertes op bij vakmannen in direct regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Steenwijkerland kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen basisfuncties. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals camerabewaking, bewegingsmelders, buitensirene, rookmelders, afstandsbediening. Eveneens moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. Het is makkelijk aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarieven inclusief montage: €800,00 tot +/- €1950,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarief inclusief installatie: €1175,00 tot +/- €1800,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde sensoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kies je voor draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1800,00 tot circa €2050,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. Hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Blankenham.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, pincode, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Blankenham (juli 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Toch, op het moment je kiest voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In deze tabel bieden wij de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Blankenham. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Masterlock en Pulsar. Of bekijk installatiebedrijven en leveranciers in Kuinre, Oldemarkt, Scheerwolde en Wetering.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen populaire tips om de kans op inbraak in Blankenham te beperken. Bekijk ook meer informatie over Alarmlicht.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Blankenham vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een intelligente alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Doorgaans kan je kiezen voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en TP-Link, Foscam, Somfy, D-Link, Bosch + Hombli, Eufy, Yale, Arlo, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Blankenham?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Blankenham voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €350,00 en €850,00. De totaalprijs komt tot stand door het soort systeem, extra services zoals een beveiligingscamera of gasdetector, het woonoppervlak, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Als het alarm een signaal opvangt controleert een centralist wat de actuele status is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een specialist zoekt meteen contact met de bewoners bij een geverifieerd alarm. Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 & €52,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Wanneer het alarmsysteem afgaat wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een goedkope optie is een combinatie van basis camera’s, vanaf €275,00 per unit. Voorkeur voor een systeem met HD-beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Kies dan voor een HD IP camera vanaf €575,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Blankenham.


Postcodegebied: 8373

Plaats een reactie