Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wetering

Door middel van een alarmsysteem in Wetering beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Dit alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Ook kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand of lekkage. In onze keuzehulp check je praktische informatie over de soorten systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Tevens doorzoek je hier erkende beveiligingsbedrijven in Wetering en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-wetering

Alarminstallatie Wetering installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingsinstallatie dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een signalering wordt het alarm getriggerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In sommige situaties wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De operator bekijkt de situatie en belt direct de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een overval, inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Wetering? In het stukje hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Zo markeer je welke ingangen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: gasdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten, rookmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie moeten er overal draden worden getrokken zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er bestaan meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, SMS, lichtalarm, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor een accurate melding voor een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Mogelijk is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt zo snel mogelijk verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wetering en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op de gekozen dag. De expert hoe je het systeem in werking stelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een goed alarmsysteem kopen in Wetering?

Bekijk actuele prijzen bij installatiebedrijven in direct regio

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Steenwijkerland beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene. Eveneens zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €800,00 oplopend tot €1400,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De kans op een storing is minimaal, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €1200,00 tot +/- €1750,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kies je voor draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1650,00 – €2900,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Onderstaand sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Wetering.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, pas, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wetering (februari 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Maar, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In deze tabel ontdek je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wetering. Zij kunnen je helpen met merken zoals Siegen en Visonic. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Scheerwolde, Blankenham, Nederland en IJsselham.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je handig tips om de kans op inbraak in Wetering te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Meldkamer.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Wetering vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een intelligente alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In de regel kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, Somfy, Bosch, D-Link, TP-Link of Eufy, Yale, Arlo, Eve, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Wetering?

De kosten van een goed alarmsysteem in Wetering voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €375,00 en €1375,00. De uiteindelijke prijs hangt af van het soort systeem, de aanvullende diensten zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, het aantal ramen en deuren, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt de centralist direct of er een noodzaak is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een specialist neemt contact op met de bewoners bij een noodgeval Door gebruik te maken van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement komen uit tussen de €22,50 & €42,50 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij ongewone situaties is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een voordelige mogelijkheid is een set met analoge camera’s, vanaf €225,00 per camera. Zoek je maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera vanaf €450,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Wetering.


Postcodegebied: 8363

Plaats een reactie