Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Nederland

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Nederland schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Dit alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Ook stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkage. Via onze adviseurs bieden we praktische informatie over de beschikbare systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop verstrekken we hier verschillende beveiligingsbedrijven in Nederland en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-nederland

Alarminstallatie Nederland installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch apparaat dat een (stil) alarm afgeeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij ongewone situaties gaat het alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Tegen extra betaling wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een specialist onderzoekt de melding en belt direct de bewoners. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Nederland? In het gedeelte hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis om erachter te komen waar de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan ontdek je welke ingangen voorzien moeten worden van detectors. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, rookmelders, bewegingsmelders, gasdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld huisalarm moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kent een eenvoudige installatie. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit diverse type alarmeringen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: geluidsalarm, E-mail, SMS, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling met de een speciale meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Als laatste kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen opvragen

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Nederland en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De specialist legt precies uit hoe het systeem werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij onraad.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Nederland?

Vraag offertes op bij bedrijven uit jouw regio

Tips: Type beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Steenwijkerland houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, afstandsbediening. Verder start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het onderstaande blok delen we daar meer info over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, dat werkt op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Minpunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €675,00 tot €2150,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is de meest betrouwbare keuze, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Onkosten inclusief installatie: €925,00 tot wel €2250,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt kies je voor bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1350,00 tot ongeveer €2550,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Nederland.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, pincode, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Nederland (juni 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de onderstaande tabel vind je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Nederland. Zij hebben ervaring met merken als Secuplus en BBC. Op onze site bekijk je ook installatiebedrijven en leveranciers in Wetering, Scheerwolde, IJsselham en Blokzijl.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven praktische tips om de kans op inbraak in Nederland te beperken. Of klik door voor meer informatie over Seniorenalarm.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Nederland vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Overijssel kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een innovatieve alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Meestal bieden zij de optie tot een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, Bosch, D-Link, Somfy, Foscam of Hombli, Eufy, Arlo, Netamo, Eve.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Nederland?

De kosten van een slim alarmsysteem in Nederland voor thuis liggen gemiddeld tussen de €525,00 en €1225,00. De totaalprijs komt tot stand door het type installatie, de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of brandmelder, het woonoppervlak, en het onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er precies gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. De medewerker zoekt meteen contact met de bewoners bij overval, inbraak of brand. D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De investering in een inbraakalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €20,00 & €52,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een foute beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. Als je een stil alarm laat installeren zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. De meest betaalbare keuze is een set met analoge camera’s, vanaf €200,00 per unit. Wil je haarscherp beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €575,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Nederland.


Postcodegebied: 8362

Plaats een reactie