Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ouderkerk aan den IJssel

Door middel van een alarmsysteem in Ouderkerk aan den IJssel kan je met een gerust hart de deur uit. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, geeft een melding bij een inbraakpoging en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Daarnaast kan een huisalarm een signaal geven bij water (lekkage), brand en gas. In de praktische keuzehulp doorzoek je populaire informatie over de diverse systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Als laatste tonen wij op deze pagina landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Ouderkerk aan den IJssel en vind je slimme tips tegen inbraak.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-ouderkerk-aan-den-ijssel

Alarminstallatie Ouderkerk aan den IJssel installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch waarschuwingssysteem dat een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een verdachte poging gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. In veel gevallen is jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De centralist volgt de situatie meteen op en probeert contact te leggen met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een overval, inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ouderkerk aan den IJssel? In het volgende stukje vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Zo kom je erachter welke ramen en deuren uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, rookmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bedrade systemen zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem is effectief zonder bekabeling en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er zijn diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, lichtalarm, telefonische oproep, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling met de de alarmcentrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Desgewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan kosteloos 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ouderkerk aan den IJssel.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De beveiligingsspecialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven die gebeld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Ouderkerk aan den IJssel?

Vraag offertes op bij bedrijven in de buurt

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Krimpenerwaard houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders. Verder moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Vergeet niet dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Investering inclusief montage: €675,00 tot wel €1350,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, kent weinig storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijs inclusief installatie: €925,00 – €2100,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bedrade onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1700,00 – €2600,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Ouderkerk aan den IJssel.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, druppel, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ouderkerk aan den IJssel (juli 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de onderstaande tabel vind je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ouderkerk aan den IJssel. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als BBC en Winland. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Lekkerkerk, Nieuw-Lekkerland, Krimpen aan de Lek en Nieuwerkerk aan den IJssel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. Hierna delen we goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Ouderkerk aan den IJssel te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Meldkamer.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Ouderkerk aan den IJssel vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die kunnen helpen bij het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een innovatieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Vaak bieden zij de optie tot een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, EZVIZ, TP-Link, Foscam, D-Link & Hombli, Yale, Eufy, Arlo, Eve.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Ouderkerk aan den IJssel?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Ouderkerk aan den IJssel voor thuis liggen je tussen de €350,00 en €1300,00. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het gekozen systeem, de extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, het soort woning, en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er precies gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een expert neemt contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm. Door gebruik te maken van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 & €50,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij onraad krijg je direct een melding. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een goedkope optie is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €300,00 per aansluiting. Liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €375,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Ouderkerk aan den IJssel.


Postcodegebied: 2935

Plaats een reactie