Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Scheerwolde

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Scheerwolde verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een actieve alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, waarschuwt bij onraad en geeft je een gerust en veilig gevoel. Daarnaast zal het huisalarm afgaan bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp doorzoek je handige informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de kosten van inbraakbeveiliging. Verder doorzoek je op alarmsysteemcheck.nl een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Scheerwolde en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-scheerwolde

Alarminstallatie Scheerwolde plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch waarschuwingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij onraad zal het alarm worden geactiveerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In sommige situaties wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker controleert het signaal en neemt direct contact op met de klant (de bewoner). Bij een overval, inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Scheerwolde? In dit handige stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Inventariseer jouw woning en achterhaal waar de risico’s het grootst zijn. Aan de hand hiervan weet je welke ingangen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: magneetcontacten, rookmelders, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij bekabelde installaties worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  We differentiëren diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, SMS, lichtalarm, E-mail. Een interessante keuze is doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Mogelijk is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw adres in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Scheerwolde.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De installateur demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen doorgeven die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Scheerwolde?

Vergelijk tarieven van vakmannen in de buurt

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Steenwijkerland kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Zo zijn er hele voordelige modellen met eenvoudige functionaliteiten. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief afstandsbediening, bewegingsmelders, camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling. Verder zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming lichten we dat verder toe.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Het installatieproces is zo gedaan en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Vergeet niet dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarieven inclusief montage: €775,00 tot +/- €2000,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij de hogere risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijzen inclusief installatie: €1075,00 tot +/- €1900,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1450,00 tot circa €2450,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra comfort. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Scheerwolde.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, ID, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Scheerwolde (juli 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, wanneer je het laat aanleggen door vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In dit overzicht vind je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Scheerwolde. Zij hebben ervaring met merken als Masterlock en Nauta. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Blankenham, Kuinre, Wetering en Nederland.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de kans op inbraak in Scheerwolde te beperken. Check ook extra informatie over Telefoonmelding.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Scheerwolde vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een intelligente alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Vaak kan jij hier ook terecht voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, Somfy, EZVIZ, D-Link, Foscam + Netamo, Arlo, Hombli, Eve, Eufy.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Scheerwolde?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Scheerwolde voor thuis liggen tussen de €350,00 en €850,00. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het type systeem (draadloos of bedraad), extra services zoals een beveiligingscamera of gasdetector, het aantal ruimtes, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt de medewerker of er een dreigende situatie is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een expert probeert bewoners meteen te bellen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. D.m.v. Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De onkosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en +/- €40,00 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden ontvang je op diverse manieren een signaal. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Daarnaast kan je ook kiezen voor: e-mail, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een voordelige mogelijkheid is een bedrade camera vanaf €150,00 per unit. Wil je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €525,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Scheerwolde.


Postcodegebied: 8371

Plaats een reactie