Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Vlieland

Met een alarmsysteem in Vlieland beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Je alarminstallatie schrikt inbrekers af, beperkt de eventuele schade en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Daarbij stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp vind je uitgebreide details over de beschikbare systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien bieden we hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Vlieland en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-vlieland

Alarminstallatie Vlieland aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch detectiesysteem dat een alarm geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij ongewone situaties gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Steeds vaker is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De beveiliger bekijkt wat er aan de hand is en waarschuwt de bewoners. Bij een noodgeval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Vlieland? In het volgende stukje leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Op die manier maak je een plan welke ramen en deuren voorzien moeten worden van detectors. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: magneetcontacten, gasdetectoren, rookmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bedrade systemen zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, SMS, E-mail, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een accurate melding voor de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Mogelijk is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Vlieland.

 5. Installatieservice en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De vakman demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Vlieland?

Vergelijk tarieven van vakmannen uit jouw regio

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer mensen in de gemeente Vlieland kiezen voor alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene, rookmelders, camerabewaking. Evenzeer moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensors die werken op batterij-power. Je kunt het eenvoudig installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Aandachtspunten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €825,00 tot +/- €1700,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Investering inclusief installatie: €1100,00 tot €2250,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bekabelde sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kies je voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1150,00 tot +/- €2100,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Vlieland.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, pas, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Vlieland (juli 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Toch, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de bijgaande tabel vind je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Vlieland. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Dicon en De Raat. Je bekijkt hier ook aanbieders en bedrijven in Leeuwarden, Dantumadiel, Terschelling en Harlingen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We delen praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Vlieland te verkleinen. Check ook extra informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Vlieland vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Zij faciliteren een complete alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Doorgaans werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, Somfy, Bosch, Foscam, D-Link + Eve, Eufy, Hombli, Netamo, Arlo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Vlieland?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Vlieland voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €475,00 en €875,00. De offerteprijs wordt gekenmerkt door het type alarm, extra opties zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, het soort woning, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er iets aan de hand is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De operator waarschuwt de bewoners als er sprake is van inbraak of brand D.m.v. Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 & €37,50 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een verdachte poging wordt er een melding afgegeven. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Daarnaast kan je ook kiezen voor: e-mail, SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een goedkope optie is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €300,00 per unit. Wil je een oplossing met HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €525,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Vlieland.


Postcodegebied: 8899

Plaats een reactie