Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Gasselternijveen

Door het installeren van een alarmsysteem in Gasselternijveen heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, beperkt de eventuele schade en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Eveneens zal het huisalarm afgaan bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp check je uitgebreide informatie over de soorten systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Ook verstrekken we op alarmsysteemcheck.nl landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Gasselternijveen en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-gasselternijveen

Alarminstallatie Gasselternijveen plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektrisch systeem dat een melding zal versturen bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een foute beweging gaat het alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Soms is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De beveiliger controleert het signaal en neemt direct contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Gasselternijveen? In het stukje hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Daardoor markeer je welke ingangen voorzien moeten worden van detectors. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: gasdetectoren, rookmelders, magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bedrade systemen worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Afsluitend is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Gasselternijveen en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De installateur legt precies uit hoe je het moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij onraad.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Gasselternijveen?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs in jouw buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Aa en Hunze laten professionele alarmbeveiliging installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief camerabewaking, buitensirene, rookmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Daarnaast zul je moeten kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf lichten we dat verder toe.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. Het is heel snel te installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijs inclusief montage: €675,00 – €1250,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het onderhoud is minder complex, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarief inclusief installatie: €1150,00 tot ongeveer €1700,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bekabelde detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn installeer je draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €2000,00 tot €2200,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Onderstaand vind je meer informatie over veilig wonen in Gasselternijveen.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, pincode, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Gasselternijveen (december 2023)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, ga je voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In dit overzicht check je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Gasselternijveen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Allmatic en Axis. Of zoek door naar bedrijven en installateurs in Gasselternijveenschemond, Nieuw-Buinen, Nieuwediep en Gieterveen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen 10 handige tips om de opties voor inbraak in Gasselternijveen te limiteren. Lees ook meer info over Stil alarm.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Gasselternijveen vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een innovatieve alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Regelmatig werken zij met een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en TP-Link, Somfy, Foscam, Bosch, D-Link + Arlo, Eufy, Yale, Netamo, Hombli.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Gasselternijveen?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Gasselternijveen voor thuis liggen ongeveer tussen de €550,00 en €1000,00. De precieze prijs is afhakelijk van het soort alarm, extra opties zoals camerabeveiliging of gasdetector, de grootte van de woning en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij onraad en inbraak controleert een centralist wat de situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een professional probeert bewoners meteen te bellen bij een geverifieerd alarm. Door middel van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 en €30,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, SMS, lichtalarm, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren zal de indringer niets horen, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat je beelden terug kunt kijken. Een goedkope optie is een aantal slimme camera’s, vanaf €225,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Kies dan voor een HD IP camera vanaf €475,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Gasselternijveen.


Postcodegebied: 9514

Plaats een reactie