Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Dronryp

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Dronryp kan je met een gerust hart de deur uit. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarnaast waarschuwt een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze keuzehulp bieden we uitgebreide informatie over de meest populaire systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop tonen wij op dit portaal toonaangevende beveiligingsbedrijven in Dronryp en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-dronryp

Alarminstallatie Dronryp plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingsinstallatie dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een bepaalde gebeurtenis. Bij detectie slaat het alarm aan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Indien gewenst wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker bekijkt wat er aan de hand is en neemt telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Dronryp? In dit handige stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar de zwakke plekken liggen. Daardoor kom je erachter welke toegangsplekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: gasdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het soort alarm

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride installatie is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, SMS, lichtalarm, E-mail, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling met de de alarmcentrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Mogelijk is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Dronryp en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De installateur demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Dronryp?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten in jouw regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Waadhoeke gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene, rookmelders. Ook dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Houd in acht dat je jaarlijks de detectors moet controleren en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €825,00 oplopend tot €1350,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De werking is erg nauwkeurig, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijzen inclusief installatie: €1175,00 tot wel €1950,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bekabelde sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1550,00 tot €2950,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Dronryp.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een ID, tag, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Dronryp (november 2023)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de tabel hieronder vind je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Dronryp. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Aritech en Interlogix. Of klik door voor installatiebedrijven en leveranciers in Menaam, Slappeterp, Marsum en Deinum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we handig tips om de opties voor inbraak in Dronryp te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Telefoonmelding.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Dronryp vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In veel gevallen werken zij met een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, EZVIZ, TP-Link, Foscam, Bosch + Eve, Hombli, Arlo, Netamo, Eufy.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Dronryp?

De kosten van een slim alarmsysteem in Dronryp voor thuis liggen gemiddeld tussen de €450,00 en €1375,00. De daadwerkelijke prijs hangt af van het type alarm, de aanvullende diensten zoals een beveiligingscamera of koolmonoxidemelder, het soort woning, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij calamiteiten zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er gaande is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De medewerker probeert bewoners meteen te bellen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 en +/- €30,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een foute beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail, lichtalarm. Indien je het stille alarm aanzet is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €150,00 p/stuk. Wil je een oplossing met HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €425,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Dronryp.


Postcodegebied: 9035

Plaats een reactie