Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Marsum

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Marsum is jouw woning dag en nacht beveiligd. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Zo’n alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en geeft je meer gemoedsrust. Daarnaast zal het huisalarm afgaan bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze handige keuzehulp doorzoek je uitgebreide details over de meest populaire systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Tevens tonen wij hier verschillende beveiligingsbedrijven in Marsum en vind je slimme tips tegen inbraak.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-marsum

Alarminstallatie Marsum laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch apparaat dat een melding zal versturen bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een signalering wordt het alarm getriggerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Wanneer je dat wil is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een expert bekijkt wat er aan de hand is en waarschuwt de betrokken klant. Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Marsum? In dit handige stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Aan de hand hiervan weet je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen verzegeld moeten worden met een sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: beveiligingscamera’s, magneetcontacten, rookmelders, gasdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een draadloos systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is een stuk flexibeler. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, SMS, lichtalarm, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van een 24/7 meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt zo snel mogelijk allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Marsum en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De medewerker vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Marsum?

Vergelijk kosten en voorwaarden van bedrijven uit de regio

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Flink wat huizen in de gemeente Waadhoeke beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders, camerabewaking, afstandsbediening. In aanvulling daarop moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf zullen we daar een toelichting op geven.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Onkosten inclusief montage: €800,00 tot +/- €1800,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij panden met een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarieven inclusief installatie: €1225,00 tot wel €2150,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bekabelde detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1800,00 – €2200,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Marsum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, pincode, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Marsum (november 2023)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Echter, ga je voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In deze tabel tonen wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Marsum. Zij hebben ervaring met merken als Security Center en Energizer. Op onze site bekijk je ook aanbieders en bedrijven in Dronryp, Menaam, Deinum en Blessum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven populaire tips om de opties voor inbraak in Marsum te verkleinen. Lees ook meer info over Meldkamer.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Marsum vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Steeds vaker werken zij met een bemande meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, Bosch, EZVIZ, Somfy, Foscam & Arlo, Netamo, Hombli, Eve, Yale.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Marsum?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Marsum voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €350,00 en €1450,00. De normale prijs wordt beïnvloed door welk alarm je kiest, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, de grootte van de woning en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie checkt de centralist of er een dreigende situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De centralist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen in het geval van een inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 & €42,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij onraad kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Voor de kleine portemonnee is er een aantal slimme camera’s, vanaf €250,00 per aansluiting. Wil je maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €525,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Marsum.


Postcodegebied: 9034

Plaats een reactie