Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Blessum

Door middel van een alarmsysteem in Blessum heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Eveneens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp bieden we goede informatie over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Ook verstrekken we op dit platform toonaangevende beveiligingsbedrijven in Blessum en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-blessum

Alarminstallatie Blessum laten installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch apparaat dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij ongewone situaties wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. Als extra optie is jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De centralist bekijkt de situatie en belt direct de betrokken klant. Bij een noodgeval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Blessum? In het stukje hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Op deze manier markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: beveiligingscamera’s, waterdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld woningalarm wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem communiceert vaak via radiogolven. en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: lichtalarm, telefonische oproep, E-mail, SMS. Een interessante keuze is doorschakeling met de de meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Mogelijk heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Blessum en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De specialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die ingelicht moeten worden bij calamiteiten.

Een handig alarmsysteem kopen in Blessum?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven in jouw regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Waadhoeke gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders. Eveneens moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hierna bespreken we de voordelen en nadelen.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Let erop dan batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €775,00 tot ongeveer €2050,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijs inclusief installatie: €900,00 tot €1850,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bekabelde onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze componenten.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1700,00 tot €2200,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Onderstaand vind je meer informatie over veilig wonen in Blessum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, pas, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Blessum (december 2023)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Echter, wanneer je dit laat doen door een speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In deze tabel delen wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Blessum. Zij kunnen je helpen met merken zoals Chubb Lips en Cooper. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Deinum, Marsum, Boksum en Hilaard.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we goed werkende tips om de opties voor inbraak in Blessum te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Toegangscontrole.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Blessum vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die jou ondersteunen bij het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan garant voor een complete alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Vaak werken zij met een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, D-Link, Somfy, Bosch, EZVIZ & Eve, Hombli, Arlo, Yale, Eufy.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Blessum?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Blessum voor thuis liggen gemiddeld tussen de €350,00 en €1025,00. De normale prijs is afhakelijk van het soort alarm, het aantal extra opties zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een bepaalde gebeurtenis controleert een centralist wat de actuele status is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De medewerker zoekt meteen contact met de bewoners bij een geverifieerd alarm. D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 & €52,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, telefonische oproep, e-mail, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren zal er geen sirene afgaan, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je beelden terug kunt kijken. Voor de kleine portemonnee is er een bekabelde analoge camera vanaf €275,00 per unit. Zoek je optimaal gedetailleerd beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Maak dan de keuze voor een HD IP camera vanaf €450,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Blessum.


Postcodegebied: 9032

Plaats een reactie