Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Warffum

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Warffum verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Dit alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Ook signaleert een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. In onze handige keuzehulp lees je betrouwbare info over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Daarnaast bekijk je op deze pagina mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Warffum en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-warffum

Alarminstallatie Warffum laten installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch apparaat dat een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij detectie zal het alarm afgaan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Tegen extra betaling wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een professional bekijkt de situatie en waarschuwt de betrokken klant. Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Warffum? Hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Met deze informatie kom je erachter welke ramen en deuren verzegeld moeten worden met een sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, glasbreuksensoren, waterdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem is alles met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er zijn meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, E-mail, geluidsalarm, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag offertes aan

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt binnen korte tijd meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Warffum en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een geschikt moment op korte termijn. De specialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Warffum?

Vraag offertes op bij specialisten in de buurt

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer woningen in de gemeente Het Hogeland houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met buitensirene, afstandsbediening, camerabewaking, bewegingsmelders, rookmelders. In aanvulling daarop dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarbij kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Let erop dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het wat meer storingen kent.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €650,00 tot +/- €1600,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Onkosten inclusief installatie: €1075,00 oplopend tot €1650,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bekabelde componenten, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1950,00 tot +/- €2300,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Warffum.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, tag, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Warffum (november 2023)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de bijgaande tabel bieden wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Warffum. Zij kunnen je helpen met merken zoals Eurosafe en Omron. Of bekijk leveranciers en aanbieders in Middelstum, Huizinge, Usquert en Zijldijk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Warffum te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Stil alarm.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Warffum vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze firma’s faciliteren een vernuftige alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In potentie kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, Foscam, EZVIZ, Somfy, D-Link + Hombli, Arlo, Yale, Eufy, Eve.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Warffum?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Warffum voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €525,00 en €1125,00. De daadwerkelijke prijs hangt af van het soort systeem, de additionele services zoals camerabeveiliging of gasmelder, het soort woning, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Als het alarm een signaal opvangt bekijkt de medewerker wat er gaande is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De beveiliger belt direct de bewoners of andere contactpersonen als er sprake is van inbraak of brand Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €12,50 en +/- €47,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij detectie krijg je direct een melding. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Alternatieven zijn o.a.: SMS, telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm hoort de indringer niets, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat je beelden terug kunt kijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een mix van enkele losse camera’s, vanaf €250,00 per unit. Liever een compleet beveiligd huis met HD beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Kies dan voor een HD IP camera voor €625,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Warffum.


Postcodegebied: 9989

Plaats een reactie