Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Waverveen

Met een alarmsysteem in Waverveen beveilig je jouw huis tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij onraad en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Als extra voordeel kan een huisalarm een signaal geven bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Via onze adviseurs vind je betrouwbare details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Bovendien bekijk je op alarmsysteemcheck.nl bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Waverveen en check je praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-waverveen

Alarminstallatie Waverveen plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch apparaat dat dankzij detectoren een alarm genereert bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een foute beweging zal het alarm worden geactiveerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Steeds vaker is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De centralist analyseert de melding en belt direct de bewoners. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Waverveen? In het onderstaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op die manier bepaal je welke ramen en deuren uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: gasdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld woningalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan snel worden aangesloten. Een hybride installatie een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, SMS, geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep. Een interessante keuze is doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Mogelijk kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Waverveen.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De medewerker geeft altijd een goed instructie. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven die ingelicht moeten worden bij calamiteiten.

Een erkend alarmsysteem kopen in Waverveen?

Krijg verschillende offertes van vakmannen uit de regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente De Ronde Venen laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met buitensirene, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, rookmelders. Tevens heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende opsomming lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 tot wel €1700,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Onkosten inclusief installatie: €975,00 – €2150,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al bedrading ligt gebruik je bedrade sensors, en waar nog geen bedrading is kies je voor draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1800,00 oplopend tot €2200,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt het alarm uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Waverveen.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, pincode, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Waverveen (april 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Alleen, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In deze tabel bekijk je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Waverveen. Zij hebben ervaring met merken als Microtech en CQR. Of bekijk bedrijven en leveranciers in Wilnis, Woerdense Verlaat, Vinkeveen en Mijdrecht.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Waverveen te beperken. Bekijk ook meer informatie over Brandbeveiliging.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Waverveen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Utrecht leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze firma’s faciliteren een effectieve alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In potentie heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, D-Link, TP-Link, EZVIZ, Foscam of Yale, Eufy, Eve, Netamo, Hombli.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Waverveen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Waverveen voor thuis liggen je tussen de €525,00 en €1300,00. De offerteprijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem, de additionele services zoals een beveiligingscamera of rookmelder, de grootte van de woning en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Als het alarm een signaal opvangt checkt de centralist wat er precies gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De medewerker zoekt meteen contact met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 en +/- €40,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een systeem met digitale camera’s, vanaf €275,00 p/stuk. Voorkeur voor haarscherp beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Zoek dan naar een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €625,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Waverveen.


Postcodegebied: 3646

Plaats een reactie